Το πρώτο Online Εργαστήρι Διόρθωσης Γραπτών και Δημιουργίας Κριτηρίων Αξιολόγησης στο μάθημα της Ιστορίας Λυκείου!

Εξ' αποστάσεως Εργαστήρι με Θεωρία Διδασκαλίας & Πρακτική Εξάσκηση διόρθωσης και Δημιουργίας Γραπτών

Το μάθημα της Ιστορίας στο Λύκειο είναι ένα από πιο απαιτητικά μαθήματα στα οποία οι μαθητές εξετάζονται σε πανελλαδικό επίπεδο. Πολλοί, μαθητές και εκπαιδευτικοί, θεωρούν ότι είναι μάθημα “διαβάσματος” και “αποστήθισης”, αυτό όμως είναι λανθασμένη αντίληψη. Οι χαμηλές επιδόσεις στις πανελλήνιες, οι λάθος αντιλήψεις για το μάθημα, τα λάθη στον τρόπο επεξεργασίας – ανάλυσης των ιστορικών πηγών αλλά και τα στατιστικά που δείχνουν πως τα 3/4 των φιλολόγων που διδάσκουν το μάθημα δεν έχουν κάποια ειδίκευση στην ιστορία, δείχνουν πως η διδασκαλία της Ιστορίας στο Λύκειο αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις.

Στο Εργαστήρι Διδασκαλίας της Ιστορίας θα ασχοληθούμε με τις θεωρητικές προσεγγίσεις της διδασκαλίας του μαθήματος αλλά θα προχωρήσουμε και σε πρακτικές. Μέσα από πραγματικά γραπτά μαθητών θα μάθουμε: την σωστή προσέγγιση και διόρθωση γραπτών και πώς ο εκπαιδευτικός μπορεί να δημιουργεί τα δικά του κριτήρια αξιολόγησης.

Κλείστε θέση τώρα

Ειδικές τιμές για Φοιτητές, Ανέργους και Φροντιστήρια

Στόχοι και Περιεχόμενο Σεμιναρίου

 

Το Εργαστήρι Ιστορίας διαρκεί 6 εβδομάδες, διεξάγεται εξ ολοκλήρου διαδικτυακά και χωρίζεται σε δύο βασικά μέρη:

 • Θεωρητικό Μέρος (διάρκεια 2 εβδομάδων). Στις πρώτες δύο εβδομάδες θα ασχοληθούμε με θεωρητικές προσεγγίσεις πάνω στην μεθοδολογία διδασκαλίας της Ιστορίας και διόρθωσης γραπτών και την πρώτη Μελέτη Περίπτωσης.
 • Πρακτικό Μέρος (διάρκεια 4 εβδομάδων). Στις 4 εβδομάδες του πρακτικού μέρους θα ασχοληθούμε με4 Μελέτες περίπτωσης που βασίζονται σε πραγματικά γραπτά μαθητών. Οι συμμετέχοντες καλούνται να διορθώσουν τα γραπτά και να δημιουργήσουν δικά τους κριτήρια αξιολόγησης.

Μετά το τέλος του οι συμμετέχοντες θα έχουν αποκτήσει βασικές γνώσεις στην Μεθοδολογία Διδασκαλίας του μαθήματος της Ιστορίας Γ΄ Λυκείου & δεξιοτήτων σωστής διόρθωσης και δημιουργίας Κριτηρίων Αξιολόγησης και Προσομοίωσης Πανελληνίων Εξετάσεων στο μάθημα της Ιστορίας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Ταυτότητα Σεμιναρίου

 • ΕΞ’ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
 • ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ 6 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ
 • ΜΟΡΦΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΒΙΝΤΕΟ/PDF
 • ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ
 • ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΓΡΑΠΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
 • 2 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ
 • ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΖΩΝΤΑΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ 24/7
 • ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
 • ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΌ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
 • ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΌ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΕΤΑΣΗ

Η παρουσίαση και η επιστημονική επιμέλεια του υλικού έγινε από την φιλόλογο Κατερίνα Παπούλη

Η Κετρίνα Παπούλη είναι φιλόλογος, με 15 ετή διδακτική εμπειρία σε φροντιστήρια Μ. Ε. στην περιοχή της Αττικής. Έχει διατελέσει διευθύντρια Σπουδών και ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του μαθήματος της Νεοελληνικής Ιστορίας Ο. Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών σε καταξιωμένα φροντιστήρια Μ.Ε. της Αθήνας, επί σειρά ετών και έχει ασχοληθεί με την επιμέλεια των επίσημων απαντήσεων των θεμάτων των πανελληνίων εξετάσεων στο εν λόγω μάθημα.

Έχει δημοσιεύσει στον ημερήσιο τύπο κατά το παρελθόν και επί σειρά ετών διάφορα προτεινόμενα θέματα και ενδεικτικές απαντήσεις στο μάθημα της Ιστορίας Προσανατολισμού (Ένθετο “Παιδεία”, Έθνος).

Είναι κάτοχος Μ.Α. στη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία (Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο) και Εξειδικευμένης Μεταπτυχιακής Επιμόρφωσης στη Μελέτη και Επεξεργασία των Μαρτυριών (“Οι πηγές του Ιστορικού: Ερευνώντας την Ελληνική Ιστορία του 20ου αιώνα, ΕΚΠΑ, e- learning).

Είναι απόφοιτη του τμήματος Φιλολογίας Πανεπιστημίου Πατρών (ειδίκευση κλασικών σπουδών)

Τα μαθήματα του Εργαστηρίου Διδασκαλίας της Ιστορίας βασίζονται στην αρχές της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Με την έναρξη του προγράμματος ο κάθε εκπαιδευόμενος αποκτά πρόσβαση στην πλατφόρμα και κάθε εβδομάδα έχει πρόσβαση σε νέο υλικό.

Κατα το δεύτερο μέρος του προγράμματος ο εκπαιδευόμενος ασχολείται με Μελέτες Περίπτωσης. Στις πρώτες δύο παίρνει πραγματικά θέματα εξετάσεων και πραγματικά γραπτά μαθητών και τα διορθώνει, βασισμένος στην θεωρία που έχει μελετήσει και την εμπειρία του. Το διορθωμένο γραπτό υποβάλλεται μέσω της πλατφόρμας eLearning και η υπεύθυνη του προγράμματος το αξιολογεί στέλνοντας ανατροφοδότηση με σχόλια και ενδεικτικές απαντήσεις. Στις επόμενες τρεις Μελέτες Περίπτωσης ο εκπαιδευόμενος καλείται να δημιουργήσει τα δικά του κριτήρια αξιολόγησης ώστε να προσομοιάζουν στα θέματα των εξετάσεων, υποβάλλοντάς τα και έχοντας ανατροφοδότηση με σχόλια από την υπεύθυνη του προγράμματος.

Κόστος συμμετοχής στο Εργαστήρι είναι 150€ ή 120€ για φοιτητές* και ανέργους.

Για όσους κάνουν εγγραφή εως 24 Σεπτεμβρίουυ το κόστος θα είναι 99€ (80€ φοιτητικό*/ανέργων)

Το ποσό θα καταβάλλεται σε εως και 2 δόσεις. Η πρώτη με την εγγραφή και η δεύτερη πριν την έναρξη της 3ης εβδομάδας. Σε περίπτωση μη έγκαιρης καταβολής του ποσού θα αναστέλλεται η πρόσβαση του εκπαιδευόμενου.

Σε όλους τους συμμετέχοντες δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής σε εξέταση και Πιστοποίηση εγκεκριμένη από το Κέντρο Ερευνών του Παν. Πειραιώς και την NOCN διεθνή φορέα πιστοποίησης και μέλος του Ofqual.

Κόστος εξετάσεων πιστοποίησης 60€

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέταση εδώ

*Φοιτητική έκπτωση δικαιούνται οι φοιτητές προπτυχιακών σπουδών

Το πρόγραμμα του Εργαστηρίου περιλαμβάνει 2 τηλεδιασκέψεις με την υπεύθυνη καθηγήτρια για σχολιασμό, ανατροφοδότηση και διάδραση.

Οι τηλεδιασκέψεις θα διεξαχθούν

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022, 11.00-13.00

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022, 11.00-13.00

Όλοι οι συμμετέχοντες στο Εργαστήρι Ιστορίας έχουν την δυνατότητα να λάβουν μέρος στην εξέταση Πιστοποίησης του Εργαστηρίου (GLOBAL-ADVANCED Certificate) που διεξάγονται από την GlobalCert, Διεθνή Φορέα Πιστοποίησης Προσόντων Ανθρώπινου Δυναμικού, μέλος της NOCN Group και την διασφάλιση αξιοπιστίας της εξέτασης από το Κέντρο Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Η εξέταση διεξάγεται Σάββατο, μετά την ολοκλήρωση του Εργαστηρίου. Κόστος για την συμμετοχή ενός υποψηφίου στην εξέταση GLOBAL-ADVANCED Certificate είναι 60€ (πλέον του κόστους συμμετοχής).

Η διαδικασία της εξέτασης περιλαμβάνει 25-30 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών πάνω στην ύλη του Εργαστηρίου που μελετήσατε. Βάση επιτυχίας θεωρείται το 70% και υπάρχει δυνατότητα επανεξέτασης ΔΩΡΕΑΝ.

Η εξέταση διεξάγεται Online με tele-proctoring (τηλε-επιτήρηση) και διαρκεί 50 λεπτά.

Το Πιστοποιητικό GLOBAL-ADVANCED που θα λάβουν οι επιτυχόντες φέρει το λογότυπο της GlobalCert και τις σφραγίδες του Κέντρου Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και της NOCN Group.

Δείτε το πρότυπο της πιστοποίησης εδώ: Advanced Certificate – Πρότυπο Πτυχίο

Η συμμετοχή στην εξέταση GLOBAL-ADVANCED Certificate είναι προαιρετική. Όσοι από τους συμμετέχοντες του Εργαστηρίου δεν συμμετέχουν σε αυτή θα λάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης του Εργαστηρίου από το i-Εκπαίδευση.

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος, εγγραφή και ερωτήσεις μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα:

210.897.0397 και 6981072600

ή μέσω email στο info@iekpaideysi.gr