Το πρώτο Online Εργαστήρι Διόρθωσης Γραπτών και Δημιουργίας Κριτηρίων Αξιολόγησης στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας ΕΠΑΛ!

Έναρξη Εργαστήρι Διδασκαλίας Νέων Ελληνικών ΕΠΑΛ: 19 Φεβρουαρίου 2024

Εξ' αποστάσεως Εργαστήρι με Θεωρία Διδασκαλίας & Πρακτική Εξάσκηση διόρθωσης και Δημιουργίας Γραπτών

Το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας στο ΕΠΑΛ θεωρείται ιδιαίτερα απαιτητικό και οι φιλόλογοι που το διδάσκουν συχνά πρέπει να προσαρμόζουν την διδασκαλία τους σε νέα δεδομένα. Ειδικά τα τελευταία χρόνια η προσπάθεια αναβάθμισης των Επαγγελματικών Λυκείων δημιούργησε νέα δεδομένα τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς.

Στο Εργαστήρι Διδασκαλίας των Νέων Ελληνικών και Λογοτεχνίας για το ΕΠΑΛ θα ασχοληθούμε με τις τελευταίες ανακοινώσεις του Υπουργείου και τις αλλαγές που φέρνουν στον τρόπο εξέτασης αλλά και διδασκαλίας του μαθήματος, θα αναζητήσουμε θεωρητικές προσεγγίσεις της διδασκαλίας του και θα προχωρήσουμε και σε πρακτικές. Μέσα από πραγματικά γραπτά μαθητών θα μάθουμε: την σωστή προσέγγιση και διόρθωση γραπτών και πώς ο εκπαιδευτικός μπορεί να δημιουργεί τα δικά του κριτήρια αξιολόγησης.

Κλείστε θέση τώρα

Ειδικές τιμές για Φοιτητές, Ανέργους και Φροντιστήρια

Στόχοι και Περιεχόμενο Σεμιναρίου

Το Εργαστήρι διαρκεί 5 εβδομάδες, διεξάγεται εξ ολοκλήρου διαδικτυακά και κάθε ενότητα χωρίζεται σε δύο βασικά μέρη:

 • Θεωρητικό Μέρος. Σε αυτό θα ασχοληθούμε με θεωρητικές προσεγγίσεις πάνω στην μεθοδολογία διδασκαλίας της Νεοελληνικής Γλώσσας στο Λύκειο και διόρθωσης γραπτών.
 • Πρακτικό Μέρος. Σε αυτό θα ασχοληθούμε με Μελέτες περίπτωσης που βασίζονται σε πραγματικά γραπτά μαθητών καθώς και άλλες εργασίες και δραστηριότητες. Οι συμμετέχοντες καλούνται να διορθώσουν τα γραπτά και να δημιουργήσουν δικά τους κριτήρια αξιολόγησης. Οι διορθώσεις και ο τρόπος προσέγγισης του μαθητικού γραπτού αξιολογούνται και ο κάθε συμμετέχοντας λαμβάνει προσωπική ανατροφοδότηση.

Μετά το τέλος του οι συμμετέχοντες θα έχουν αποκτήσει βασικές γνώσεις ώστε να προσαρμοστούν στις πρόσφατες αλλαγές και στην Μεθοδολογία Διδασκαλίας του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας για το ΕΠΑΛ & δεξιοτήτων σωστής διόρθωσης και δημιουργίας Κριτηρίων Αξιολόγησης και Προσομοίωσης Πανελληνίων Εξετάσεων στο μάθημα Νέων Ελληνικών και Λογοτεχνίας.

Ταυτότητα Σεμιναρίου

 • ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΠΑΛ
 • ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ 5 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ
 • ΜΟΡΦΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΒΙΝΤΕΟ/PDF
 • 1 ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
 • ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΖΩΝΤΑΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ 24/7
 • ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ
 • ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΓΡΑΠΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΠΑΛ
 • ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
 • ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΌ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
 • ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΌ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΕΤΑΣΗ

Η παρουσίαση και η επιστημονική επιμέλεια του υλικού έγινε από την φιλόλογο Χρήστου Μαρία

Ονομάζομαι Μαρία Χρήστου και είμαι φιλόλογος

ΔΙΑΔΑΣΚΩ:

 • Σ Υ Ν Ε Ξ Ε Τ Α Σ Η ΓΛΩ ΣΣΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΓΕ.Λ. ΚΑΙ ΕΠΑ.Λ. (πλούσιο προσωπικό ενημερωτικό υλικό)
 • Α ρ χ α ί α ε λ λ η ν ι κ ά Γυμνασίου, Λυκείου, Θεωρητικής κατεύθυνσης γνωστό- άγνωστο,
 • Λ α τ ι ν ι κ ά (προετοιμασία από Β΄ λυκείου), και με το ν έ ο απαιτούμενο υλικό.

Ασχολούμαι με την ψηφιοποίηση φιλολογικού υλικού και την δημιουργία online βοηθημάτων σε μορφή ebook και βίντεο στα παρακάτω.
Εδώ και 20 χρόνια ασχολούμαι με τη διδασκαλία μαθημάτων της ειδικότητας μου κυρίως διαδικτυακά  και συγγραφή βοηθημάτων.

Είμαι εισηγήτρια σεμιναρίων σε φιλολόγους σχετικά με:

 • Η Νεοελ. Γλώσσα  και Λογοτεχνία με το νέο σύστημα εξέτασης
 • Προσεγγίσεις στην διδασκαλία του μαθήματος.
 • Προσεγγίσεις στην Μεθοδολογία αξιολόγησης και διόρθωσης γραπτών.

Τον Σεπτέμβριο του 2019  κυκλοφόρησε η σειρά βοηθημάτων μου Έκθεση-
Έκφραση για Α΄, Β΄και Γ΄τάξη του Λυκείου.
Τον Σεπτέμβριο του 2020  κυκλοφόρησε το βοηθημά Νεοελληνική Γλώσσα /
Λογοτεχνία Α΄, Β΄, Γ΄ Λυκείου Νέο βιβλίο, σελ. 638
https://idiepeia.gr/catalog/neoelliniki-glossa-logotexnia-a-v-g-lykeiou
Τον Σεπτέμβριο του 2021  κυκλοφόρησαν TA 4 NEA MOY BIBΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑ.Λ. σε
έντυπη και ψηφιακή μορφή :
1) Τα Kριτήρια συνεξέτασης Γλώσσας- Λογοτεχνίας Α΄ Λυκείου ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑ.Λ.
2) Τα Kριτήρια συνεξέτασης Γλώσσας- Λογοτεχνίας Β΄ Λυκείου ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑ.Λ.
3) Τα Kριτήρια συνεξέτασης Γλώσσας- Λογοτεχνίας Γ΄ Λυκείου ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑ.Λ.
4) ΘΕΩΡΙΑ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑ.Λ.

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΩ:  ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΠΑΛ Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ –
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ"

Τα μαθήματα του Εργαστηρίου Διδασκαλίας Νεοελληνικής Γλώσσας -Λογοτεχνίας ΕΠΑΛ βασίζονται στην αρχές της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Με την έναρξη του προγράμματος ο κάθε εκπαιδευόμενος αποκτά πρόσβαση στην πλατφόρμα και κάθε εβδομάδα έχει πρόσβαση σε νέο υλικό.

Κατα το δεύτερο μέρος του προγράμματος ο εκπαιδευόμενος ασχολείται με Μελέτες Περίπτωσης. Στις πρώτες δύο παίρνει πραγματικά θέματα εξετάσεων και πραγματικά γραπτά μαθητών και τα διορθώνει, βασισμένος στην θεωρία που έχει μελετήσει και την εμπειρία του. Το διορθωμένο γραπτό υποβάλλεται μέσω της πλατφόρμας eLearning και η υπεύθυνη του προγράμματος το αξιολογεί στέλνοντας ανατροφοδότηση με σχόλια και ενδεικτικές απαντήσεις. Στις επόμενες τρεις Μελέτες Περίπτωσης ο εκπαιδευόμενος καλείται να δημιουργήσει τα δικά του κριτήρια αξιολόγησης ώστε να προσομοιάζουν στα θέματα των εξετάσεων, υποβάλλοντάς τα και έχοντας ανατροφοδότηση με σχόλια από την υπεύθυνη του προγράμματος.

Κόστος συμμετοχής στο Εργαστήρι είναι 60€ για συμμετοχή στο Εργαστήρι Νέων Ελληνικών – Λογοτεχνίας ΕΠΑΛ ή 50€ για φοιτητές και ανέργους.

Η φοιτητική έκπτωση ισχύει για προπτυχιακούς φοιτητές

Το ποσό θα καταβάλλεται σε εως και 2 δόσεις. Η πρώτη με την εγγραφή και η δεύτερη πριν την έναρξη της 3ης εβδομάδας. Σε περίπτωση μη έγκαιρης καταβολής του ποσού θα αναστέλλεται η πρόσβαση του εκπαιδευόμενου.

Σε όλους τους συμμετέχοντες δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής σε εξέταση και Πιστοποίηση εγκεκριμένη από το Κέντρο Ερευνών του Παν. Πειραιώς και την NOCN διεθνή φορέα πιστοποίησης και μέλος του Ofqual.

Κόστος εξετάσεων πιστοποίησης 60€

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέταση εδώ

Όλοι οι συμμετέχοντες στο Εργαστήρι Γλώσσας έχουν την δυνατότητα να λάβουν μέρος στην εξέταση Πιστοποίησης του Εργαστηρίου (GLOBAL-ADVANCED Certificate) που διεξάγονται από την GlobalCert, Διεθνή Φορέα Πιστοποίησης Προσόντων Ανθρώπινου Δυναμικού, μέλος της NOCN Group και την διασφάλιση αξιοπιστίας της εξέτασης από το Κέντρο Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Η εξέταση διεξάγεται Σάββατο, μετά την ολοκλήρωση του Εργαστηρίου. Κόστος για την συμμετοχή ενός υποψηφίου στην εξέταση GLOBAL-ADVANCED Certificate είναι 60€ (πλέον του κόστους συμμετοχής).

Η διαδικασία της εξέτασης περιλαμβάνει 25-30 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών πάνω στην ύλη του Εργαστηρίου που μελετήσατε. Βάση επιτυχίας θεωρείται το 70% και υπάρχει δυνατότητα επανεξέτασης ΔΩΡΕΑΝ.

Η εξέταση διεξάγεται Online με tele-proctoring (τηλε-επιτήρηση) και διαρκεί 50 λεπτά.

Το Πιστοποιητικό GLOBAL-ADVANCED που θα λάβουν οι επιτυχόντες φέρει το λογότυπο της GlobalCert και τις σφραγίδες του Κέντρου Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και της NOCN Group.

Δείτε το πρότυπο της πιστοποίησης εδώ: Advanced Certificate – Πρότυπο Πτυχίο

Η συμμετοχή στην εξέταση GLOBAL-ADVANCED Certificate είναι προαιρετική. Όσοι από τους συμμετέχοντες του Εργαστηρίου δεν συμμετέχουν σε αυτή θα λάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης του Εργαστηρίου από το i-Εκπαίδευση.