Το πρώτο Online Εργαστήρι Διόρθωσης Γραπτών και Δημιουργίας Κριτηρίων Αξιολόγησης στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας Γ' Λυκείου!

Έναρξη Εργαστήρι Διδασκαλίας Νέων Ελληνικών Γ’ Λυκείου: 28 Φεβρουαρίου 2022

Εξ' αποστάσεως Εργαστήρι με Θεωρία Διδασκαλίας & Πρακτική Εξάσκηση διόρθωσης και Δημιουργίας Γραπτών

Το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας στο Λύκειο θεωρείται ιδιαίτερα απαιτητικό και οι φιλόλογοι που το διδάσκουν συχνά πρέπει να προσαρμόζουν την διδασκαλία τους σε νέα δεδομένα. Αυτό σε συνδυασμό με τις συχνές αλλαγές, με πιο πρόσφατες αυτές στο ΦΕΚ στις 9/9/2021, καθιστούν την σωστή ενημέρωση και κατάρτιση των εκπαιδευτικών, ώστε να μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά τους μαθητές τους.

Στο Εργαστήρι Διδασκαλίας των Νέων Ελληνικών και Λογοτεχνίας για τη Γ΄ Λυκείου θα ασχοληθούμε με τις τελευταίες ανακοινώσεις του Υπουργείου και τις αλλαγές που φέρνουν στον τρόπο εξέτασης αλλά και διδασκαλίας του μαθήματος, θα αναζητήσουμε θεωρητικές προσεγγίσεις της διδασκαλίας του και θα προχωρήσουμε και σε πρακτικές. Μέσα από πραγματικά γραπτά μαθητών θα μάθουμε: την σωστή προσέγγιση και διόρθωση γραπτών και πώς ο εκπαιδευτικός μπορεί να δημιουργεί τα δικά του κριτήρια αξιολόγησης.

Κλείστε θέση τώρα

Ειδικές τιμές για Φοιτητές, Ανέργους και Φροντιστήρια

Στόχοι και Περιεχόμενο Σεμιναρίου

 

Το Εργαστήρι διαρκεί 6 εβδομάδες, διεξάγεται εξ ολοκλήρου διαδικτυακά και χωρίζεται σε δύο βασικά μέρη:

 • Θεωρητικό Μέρος (διάρκεια 3 εβδομάδων). Στις πρώτες τρεις εβδομάδες θα ασχοληθούμε με θεωρητικές προσεγγίσεις πάνω στην μεθοδολογία διδασκαλίας της Νεοελληνικής Γλώσσας στο Λύκειο και διόρθωσης γραπτών.
 • Πρακτικό Μέρος (διάρκεια 3 εβδομάδων). Στις 3 εβδομάδες του πρακτικού μέρους θα ασχοληθούμε με Μελέτες περίπτωσης που βασίζονται σε πραγματικά γραπτά μαθητών. Οι συμμετέχοντες καλούνται να διορθώσουν τα γραπτά και να δημιουργήσουν δικά τους κριτήρια αξιολόγησης. Οι διορθώσεις και ο τρόπος προσέγγισης του μαθητικού γραπτού αξιολογούνται και ο κάθε συμμετέχοντας λαμβάνει προσωπική ανατροφοδότηση.

Μετά το τέλος του οι συμμετέχοντες θα έχουν αποκτήσει βασικές γνώσεις ώστε να προσαρμοστούν στις πρόσφατες αλλαγές και στην Μεθοδολογία Διδασκαλίας του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας Γ’ Λυκείου & δεξιοτήτων σωστής διόρθωσης και δημιουργίας Κριτηρίων Αξιολόγησης και Προσομοίωσης Πανελληνίων Εξετάσεων στο μάθημα Νέων Ελληνικών και Λογοτεχνίας.

Ταυτότητα Σεμιναρίου

 • ΕΡΓΑΣΗΡΙ ΓΙΑ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ
 • ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ 6 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ/ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
 • ΜΟΡΦΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΒΙΝΤΕΟ/PDF
 • 2 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ
 • ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΖΩΝΤΑΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ 24/7
 • ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ
 • ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΓΡΑΠΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ
 • ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
 • ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΌ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Η παρουσίαση και η επιστημονική επιμέλεια του υλικού έγινε από την φιλόλογο Κατερίνα Παπούλη

Η Κετρίνα Παπούλη είναι φιλόλογος, με 17ετή διδακτική εμπειρία σε φροντιστήρια Μ. Ε. στην περιοχή της Αττικής. Έχει διατελέσει διευθύντρια Σπουδών και ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του μαθήματος της Νεοελληνικής Ιστορίας Ο. Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών σε καταξιωμένα φροντιστήρια Μ.Ε. της Αθήνας, επί σειρά ετών και έχει ασχοληθεί με την επιμέλεια των επίσημων απαντήσεων των θεμάτων των πανελληνίων εξετάσεων στο εν λόγω μάθημα.

Έχει δημοσιεύσει στον ημερήσιο τύπο κατά το παρελθόν και επί σειρά ετών διάφορα προτεινόμενα θέματα και ενδεικτικές απαντήσεις στο μάθημα της Ιστορίας Προσανατολισμού (Ένθετο “Παιδεία”, Έθνος).

Είναι κάτοχος Μ.Α. στη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία (Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο) και Εξειδικευμένης Μεταπτυχιακής Επιμόρφωσης στη Μελέτη και Επεξεργασία των Μαρτυριών (“Οι πηγές του Ιστορικού: Ερευνώντας την Ελληνική Ιστορία του 20ου αιώνα, ΕΚΠΑ, e- learning).

Είναι απόφοιτη του τμήματος Φιλολογίας Πανεπιστημίου Πατρών (ειδίκευση κλασικών σπουδών)

Τα μαθήματα του Εργαστηρίου Διδασκαλίας Νεοελληνικής Γλώσσας -Λογοτεχνίας Γ΄ Λυκείου βασίζονται στην αρχές της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Με την έναρξη του προγράμματος ο κάθε εκπαιδευόμενος αποκτά πρόσβαση στην πλατφόρμα και κάθε εβδομάδα έχει πρόσβαση σε νέο υλικό.

Κατα το δεύτερο μέρος του προγράμματος ο εκπαιδευόμενος ασχολείται με Μελέτες Περίπτωσης. Στις πρώτες δύο παίρνει πραγματικά θέματα εξετάσεων και πραγματικά γραπτά μαθητών και τα διορθώνει, βασισμένος στην θεωρία που έχει μελετήσει και την εμπειρία του. Το διορθωμένο γραπτό υποβάλλεται μέσω της πλατφόρμας eLearning και η υπεύθυνη του προγράμματος το αξιολογεί στέλνοντας ανατροφοδότηση με σχόλια και ενδεικτικές απαντήσεις. Στις επόμενες τρεις Μελέτες Περίπτωσης ο εκπαιδευόμενος καλείται να δημιουργήσει τα δικά του κριτήρια αξιολόγησης ώστε να προσομοιάζουν στα θέματα των εξετάσεων, υποβάλλοντάς τα και έχοντας ανατροφοδότηση με σχόλια από την υπεύθυνη του προγράμματος.

Κόστος συμμετοχής στο Εργαστήρι είναι 120€ για συμμετοχή στο Εργαστήρι Νέων Ελληνικών – Λογοτεχνίας Γ΄ Λυκείου ή 99€ για φοιτητές και ανέργους.

Η φοιτητική έκπτωση ισχύει για προπτυχιακούς φοιτητές

Το ποσό θα καταβάλλεται σε εως και 2 δόσεις. Η πρώτη με την εγγραφή και η δεύτερη πριν την έναρξη της 3ης εβδομάδας. Σε περίπτωση μη έγκαιρης καταβολής του ποσού θα αναστέλλεται η πρόσβαση του εκπαιδευόμενου.

Το πρόγραμμα του Εργαστηρίου περιλαμβάνει 2 προγραμματισμένες τηλεδιασκέψεις με την υπεύθυνη καθηγήτρια για σχολιασμό, ανατροφοδότηση και διάδραση.

Οι τηλεδιασκέψεις θα διεξαχθούν

Κυριακή 13 Μαρτίου 2022, 11.00-13.00

Κυριακή 3 Απριλίου 2022, 11.00-13.00

Παράλληλα στην πλατφόρμα του Εργαστηρίου θα υπάρχει ανοιχτό φόρουμ και μόνιμος ενεργός σύνδεσμος για τηλεδιασκέψεις μεταξύ συμμετεχόντων 24/7.

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος, εγγραφή και ερωτήσεις μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα:

210.897.0397 και 6981072600

ή μέσω email στο info@iekpaideysi.gr