Το πρώτο Online Εργαστήρι Διόρθωσης Γραπτών και Δημιουργίας Κριτηρίων Αξιολόγησης στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας Λυκείου!

Έναρξη Εργαστηρίου Α΄και Β΄ Λυκείου: 19 Φεβρουαρίου 2024

Έναρξη Εργαστηρίου Γ΄ Λυκείου:

19 Φεβρουαρίου 2024

Εξ' αποστάσεως Εργαστήρι με Θεωρία Διδασκαλίας & Πρακτική Εξάσκηση διόρθωσης και Δημιουργίας Γραπτών

Το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας στο Λύκειο θεωρείται ιδιαίτερα απαιτητικό και οι φιλόλογοι που το διδάσκουν συχνά πρέπει να προσαρμόζουν την διδασκαλία τους σε νέα δεδομένα. Αυτό σε συνδυασμό με τις συχνές αλλαγές, με πιο πρόσφατες αυτές στο ΦΕΚ στις 9/9/2021, καθιστούν την σωστή ενημέρωση και κατάρτιση των εκπαιδευτικών, ώστε να μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά τους μαθητές τους.

Στο Εργαστήρι Διδασκαλίας των Νέων Ελληνικών και Λογοτεχνίας για την Α΄, Β΄ και Γ΄ Λυκείου θα ασχοληθούμε με τις τελευταίες ανακοινώσεις του Υπουργείου και τις αλλαγές που φέρνουν στον τρόπο εξέτασης αλλά και διδασκαλίας του μαθήματος, θα αναζητήσουμε θεωρητικές προσεγγίσεις της διδασκαλίας του και θα προχωρήσουμε και σε πρακτικές. Μέσα από πραγματικά γραπτά μαθητών θα μάθουμε: την σωστή προσέγγιση και διόρθωση γραπτών και πώς ο εκπαιδευτικός μπορεί να δημιουργεί τα δικά του κριτήρια αξιολόγησης.

Κλείστε θέση τώρα

Ειδικές τιμές για Φοιτητές, Ανέργους και Φροντιστήρια

Στόχοι και Περιεχόμενο Σεμιναρίου

 

Το Εργαστήρι Νέων Ελληνικών και Λογοτεχνίας Λυκείου είναι διπλό. Χωρίζεται:

 • σε Εργαστήρι που αφορά την διδασκαλία στην Α΄ και Β΄ Λυκείου
 • σε Εργαστήρι που αφορά την διδασκαλία στην Γ΄ Λυκείου με την προετοιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων.

Κάθε ένα διαρκεί 6 εβδομάδες, διεξάγεται εξ ολοκλήρου διαδικτυακά και χωρίζεται σε δύο βασικά μέρη:

 • Θεωρητικό Μέρος (διάρκεια 3 εβδομάδων). Στις πρώτες τρεις εβδομάδες θα ασχοληθούμε με θεωρητικές προσεγγίσεις πάνω στην μεθοδολογία διδασκαλίας της Νεοελληνικής Γλώσσας στο Λύκειο και διόρθωσης γραπτών.
 • Πρακτικό Μέρος (διάρκεια 3 εβδομάδων). Στις 3 εβδομάδες του πρακτικού μέρους θα ασχοληθούμε με Μελέτες περίπτωσης που βασίζονται σε πραγματικά γραπτά μαθητών. Οι συμμετέχοντες καλούνται να διορθώσουν τα γραπτά και να δημιουργήσουν δικά τους κριτήρια αξιολόγησης. Οι διορθώσεις και ο τρόπος προσέγγισης του μαθητικού γραπτού αξιολογούνται και ο κάθε συμμετέχοντας λαμβάνει προσωπική ανατροφοδότηση.

Μετά το τέλος του οι συμμετέχοντες θα έχουν αποκτήσει βασικές γνώσεις ώστε να προσαρμοστούν στις πρόσφατες αλλαγές και στην Μεθοδολογία Διδασκαλίας του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας Λυκείου & δεξιοτήτων σωστής διόρθωσης και δημιουργίας Κριτηρίων Αξιολόγησης και Προσομοίωσης Πανελληνίων Εξετάσεων στο μάθημα Νέων Ελληνικών και Λογοτεχνίας.

Ταυτότητα Σεμιναρίου

 • ΔΙΠΛΟ ΕΞ’ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ/ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
 • ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ Α ΚΑΙ Β ΛΥΚΕΙΟΥ
 • ΕΡΓΑΣΗΡΙ ΓΙΑ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ
 • ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ 6 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ/ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
 • ΜΟΡΦΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΒΙΝΤΕΟ/PDF
 • ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ
 • ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΓΡΑΠΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
 • ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
 • ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΌ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
 • ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΌ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΕΤΑΣΗ

Η παρουσίαση και η επιστημονική επιμέλεια του υλικού έγινε από την φιλόλογο Κατερίνα Παπούλη

Η Κετρίνα Παπούλη είναι φιλόλογος, με 17ετή διδακτική εμπειρία σε φροντιστήρια Μ. Ε. στην περιοχή της Αττικής. Έχει διατελέσει διευθύντρια Σπουδών και ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του μαθήματος της Νεοελληνικής Ιστορίας Ο. Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών σε καταξιωμένα φροντιστήρια Μ.Ε. της Αθήνας, επί σειρά ετών και έχει ασχοληθεί με την επιμέλεια των επίσημων απαντήσεων των θεμάτων των πανελληνίων εξετάσεων στο εν λόγω μάθημα.

Έχει δημοσιεύσει στον ημερήσιο τύπο κατά το παρελθόν και επί σειρά ετών διάφορα προτεινόμενα θέματα και ενδεικτικές απαντήσεις στο μάθημα της Ιστορίας Προσανατολισμού (Ένθετο “Παιδεία”, Έθνος).

Είναι κάτοχος Μ.Α. στη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία (Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο) και Εξειδικευμένης Μεταπτυχιακής Επιμόρφωσης στη Μελέτη και Επεξεργασία των Μαρτυριών (“Οι πηγές του Ιστορικού: Ερευνώντας την Ελληνική Ιστορία του 20ου αιώνα, ΕΚΠΑ, e- learning).

Είναι απόφοιτη του τμήματος Φιλολογίας Πανεπιστημίου Πατρών (ειδίκευση κλασικών σπουδών)

Τα μαθήματα του Εργαστηρίου Διδασκαλίας της Ιστορίας βασίζονται στην αρχές της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Με την έναρξη του προγράμματος ο κάθε εκπαιδευόμενος αποκτά πρόσβαση στην πλατφόρμα και κάθε εβδομάδα έχει πρόσβαση σε νέο υλικό.

Κατα το δεύτερο μέρος του προγράμματος ο εκπαιδευόμενος ασχολείται με Μελέτες Περίπτωσης. Στις πρώτες δύο παίρνει πραγματικά θέματα εξετάσεων και πραγματικά γραπτά μαθητών και τα διορθώνει, βασισμένος στην θεωρία που έχει μελετήσει και την εμπειρία του. Το διορθωμένο γραπτό υποβάλλεται μέσω της πλατφόρμας eLearning και η υπεύθυνη του προγράμματος το αξιολογεί στέλνοντας ανατροφοδότηση με σχόλια και ενδεικτικές απαντήσεις. Στις επόμενες τρεις Μελέτες Περίπτωσης ο εκπαιδευόμενος καλείται να δημιουργήσει τα δικά του κριτήρια αξιολόγησης ώστε να προσομοιάζουν στα θέματα των εξετάσεων, υποβάλλοντάς τα και έχοντας ανατροφοδότηση με σχόλια από την υπεύθυνη του προγράμματος.

Κόστος συμμετοχής στο Εργαστήρι είναι:

 • 140€ 100€* για συμμετοχή στο Εργαστήρι Νέων Ελληνικών – Λογοτεχνίας Α΄ και Β΄ Λυκείου ή 85€ για φοιτητές και ανέργους.
 • 180€ 120€* για συμμετοχή στο Εργαστήρι Νέων Ελληνικών – Λογοτεχνίας Γ΄ Λυκείου ή 99€ για φοιτητές και ανέργους.
 • 300€ 160€* για συμμετοχή και στα δύο Εργαστήρια Νέων Ελληνικών – Λογοτεχνίας (Α΄ – Β΄ & Γ Λυκείου) ή 140€ για φοιτητές και ανέργους.

Η φοιτητική έκπτωση ισχύει για προπτυχιακούς φοιτητές

Το ποσό θα καταβάλλεται σε εως και 2 δόσεις. Η πρώτη με την εγγραφή και η δεύτερη πριν την έναρξη της 3ης εβδομάδας. Σε περίπτωση μη έγκαιρης καταβολής του ποσού θα αναστέλλεται η πρόσβαση του εκπαιδευόμενου.

Σε όλους τους συμμετέχοντες δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής σε εξέταση και Πιστοποίηση εγκεκριμένη από το Κέντρο Ερευνών του Παν. Πειραιώς και την NOCN διεθνή φορέα πιστοποίησης και μέλος του Ofqual.

Κόστος εξετάσεων πιστοποίησης 60€

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέταση εδώ

Οι συμμετέχοντες στα δύο Εργαστήρια μπορούν προαιρετικά να συμμετέχουν στις ζωντανές τηλεδιασκέψεις που θα πραγματοποιηθούν κατά την διάρκεια των προγραμμάτων για μεγαλύτερη διάδραση, επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των διοργανωτών και των συμμετεχόντων.

Έχουμε βρει ότι η άμεση επικοινωνία είναι πάντα εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα για όλους.

Οι τηλεδιασκέψεις θα διεξαχθούν:

 • 1η Συνάντηση Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024, 11.00-13.00
 • 2η Συνάντηση Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2024, 11.00-13.00

Όλοι οι συμμετέχοντες στο Εργαστήρι Γλώσσας έχουν την δυνατότητα να λάβουν μέρος στην εξέταση Πιστοποίησης του Εργαστηρίου (GLOBAL-ADVANCED Certificate) που διεξάγονται από την GlobalCert, Διεθνή Φορέα Πιστοποίησης Προσόντων Ανθρώπινου Δυναμικού, μέλος της NOCN Group και την διασφάλιση αξιοπιστίας της εξέτασης από το Κέντρο Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Η εξέταση διεξάγεται Σάββατο, μετά την ολοκλήρωση του Εργαστηρίου. Κόστος για την συμμετοχή ενός υποψηφίου στην εξέταση GLOBAL-ADVANCED Certificate είναι 60€ (πλέον του κόστους συμμετοχής).

Η διαδικασία της εξέτασης περιλαμβάνει 25-30 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών πάνω στην ύλη του Εργαστηρίου που μελετήσατε. Βάση επιτυχίας θεωρείται το 70% και υπάρχει δυνατότητα επανεξέτασης ΔΩΡΕΑΝ.

Η εξέταση διεξάγεται Online με tele-proctoring (τηλε-επιτήρηση) και διαρκεί 50 λεπτά.

Το Πιστοποιητικό GLOBAL-ADVANCED που θα λάβουν οι επιτυχόντες φέρει το λογότυπο της GlobalCert και τις σφραγίδες του Κέντρου Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και της NOCN Group.

Δείτε το πρότυπο της πιστοποίησης εδώ: Advanced Certificate – Πρότυπο Πτυχίο

Η συμμετοχή στην εξέταση GLOBAL-ADVANCED Certificate είναι προαιρετική. Όσοι από τους συμμετέχοντες του Εργαστηρίου δεν συμμετέχουν σε αυτή θα λάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης του Εργαστηρίου από το i-Εκπαίδευση.

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος, εγγραφή και ερωτήσεις μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα:

210.897.0397 και 6981072600

ή μέσω email στο info@iekpaideysi.gr