Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

 • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών & Νέες Τεχνολογίες

06/11/2022 @ 11:00 πμ - 1:00 μμ

To i-Εκπαίδευση και η Lexigram συνεχίζοντας την νέα συνεργασία στον τομέα της υποστήριξης, ενημέρωσης και επιμόρφωσης των φιλολόγων για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων, συνδιοργανώνουν ένα νέο σεμινάριο με τίτλο “Διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών & Νέες Τεχνολογίες”

Διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών & Νέες Τεχνολογίες – Διαδικτυακό σεμινάριο

Η πανδημία της COVID-19 και η αναγκαστική στροφή των εκπαιδευτικών στην χρήση ψηφιακών εργαλείων και εξ αποστάσεως εκπαιδευτικών προγραμμάτων δημιούργησε νέα δεδομένα και ανάγκες για την διδασκαλία και των Αρχαίων Ελληνικών.
Η Lexigram απαντώντας στις ανάγκες των φιλολόγων για την χρήση ψηφιακών μέσων στην διδασκαλία των Αρχαίων ελληνικών, δημιούργησε ένα ολοκληρωμένο και εύχρηστο λογισμικό μέσα από την πλατφόρμα της, που καλύπτει όλες τις “ψηφιακές ανάγκες”
Κρατήστε θέση τώρα

Τι θα δούμε στο σεμινάριο ``Διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών & Νέες Τεχνολογίες``

Στo διαδικτυακό σεμινάριο «Διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών & Νέες Τεχνολογίες» θα ασχοληθούμε:

 • Πώς ο καθηγητής μπορεί να αλλάξει το ήδη υπάρχον συντακτικό σε ένα
  οποιοδήποτε σχολικό κείμενο ή κείμενο θεματογραφίας, όπως εκείνος επιθυμεί, το οποίο στη συνέχεια δίνει στους μαθητές για εξάσκηση στο σπίτι.
 • Πώς ο καθηγητής μπορεί να βάλει το όνομά του ώστε οι ασκήσεις και τα κείμενα που έχει αλλάξει με συντακτικό και μετάφραση να φαίνονται με το όνομά του στους μαθητές.
 • Πώς δημιουργούμε ασκήσεις της αρχαίας ελληνικής (γραμματικής, συντακτικού, ομορρίζων-παραγώγων) εντελώς αυτόματα, μόνο με κλικ, και τις στέλνουμε στους μαθητές έτσι ώστε να τις λύσουν στο σπίτι στο τετράδιό τους ή τις τυπώνουμε με υδατογράφημα το όνομά μας και τις δίνουμε στους μαθητές.

Ακόμη, με το λογισμικό της Lexigram:

 • Οι ασκήσεις δημιουργούνται είτε με δικές μας λέξεις ή κείμενα είτε από τα σχολικά γυμνασίου και λυκείου και 100 αδίδακτα που προσφέρει η Lexigram καθώς και οποιουδήποτε κειμένου της αττικής πεζογραφίας (από τον σχετικό κατάλογο ή με αναζήτηση μιας λέξης – θα μας φέρει και όλους τους γραμματικούς τύπους καθώς και τις προτάσεις όπου βρέθηκε).
 • Επίσης αυτόματα έρχονται οι απαντήσεις και η βαθμολογία (διαδραστικός τρόπος).
 • Φυσικά έχετε και γραμματική αναγνώριση οποιασδήποτε λέξης όλων των αρχαίων κειμένων, πλήρη κλίση ρημάτων, μετοχών και χρονική – εγκλιτική αντικατάσταση, κλίση ουσιαστικών, επιθέτων (με όλα τους τα παραθετικά), ερμηνεία (Liddell–Scott–Jones), ετυμολογία και παράγωγα (από την αρχαία ως σήμερα).
 • Αποθηκεύοντας στο λογισμικό μας ένα τμήμα κειμένου της αττικής διαλέκτου, προσθέτετε με απλά κλικ συντακτικό και μετάφραση (μερικές μεταφράσεις μπορείτε να τις έχετε και με κλικ στο κουμπί “Αναζήτηση στα σώματα με μετάφραση”).
 • Ολοκληρώνοντας την επεξεργασία σας, έχετε ήδη τη δυνατότητα να κάνετε διαδραστικό μάθημα με άγνωστο κείμενο που θα έχετε δημιουργήσει εσείς (υπάρχουν βέβαια και 100 έτοιμα άγνωστα κείμενα με μετάφραση, συντακτικό ασκήσεις με τα οποία μπορείτε επίσης
  να κάνετε μάθημα με διαδραστικό τρόπο.

Το σεμινάριο συνιστάται για:

 • φιλολόγους που διδάσκουν το μάθημα των Αρχαἰων ελληνικών και εργάζονται στη δημόσια ή ιδιωτική εκπαίδευση
 • Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης
 • Φοιτητές Φιλολογικών σχολών

Διάρκεια του σεμιναρίου είναι 2 ώρες και κατά την διεξαγωγή του οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν ερωτήματα στους εισηγητές.

Κόστος για την παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι 20€

Δίνεται δωρεάν ετήσια συνδρομή για όσους δεν έχουν, ή ανανέωση για έναν ακόμη χρόνο για όσους έχουν ήδη.

Μετά το τέλος του σεμιναρίου παρέχεται δωρεάν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης το οποίο θα σταλεί ηλεκτρονικά στους συμμετέχοντες

Το σεμινάριο μπορείτε να το παρακολουθήσετε από υπολογιστή, τάμπλετ ή smartphone και κατά την διάρκειά του υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων.

Ακόμη το σεμινάριο θα βιντεοσκοπηθεί και θα είναι διαθέσιμο και για ασύγχρονη παρακολούθηση.

Κρατήστε θέση τώρα

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
06/11/2022
Ώρα:
11:00 πμ - 1:00 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτές

i-Εκπαίδευση
Lexigram