Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

 • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Αρχαία Ελληνικά: Οι αλλαγές στον τρόπο εξέτασης & η Τράπεζα Θεμάτων (ΦΕΚ 4134 & 4254) – Ενημέρωση και προετοιμασία για την Παγκόσμια Πιστοποίηση Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας

19/12/2021 @ 11:00 πμ - 1:30 μμ

Διαδικτυακό σεμινάριο για την μεθοδολογία επεξεργασίας της Τράπεζας Θεμάτων. Ενημέρωση για την Παγκόσμια Πιστοποίηση Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας της LanguageCert

Το Διαδικτυακό σεμινάριο διοργανώνεται από το i-Εκπαίδευση και το Φιλολογικό Σχολείο. Η επιμέλεια και παρουσίαση θα γίνει από τον Δημήτρη Νάτση, φιλόλογο. Η παρουσίαση χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος θα αναλυθούν οι αλλαγές και η μεθοδολογία επεξεργασίας των θεμάτων της Τράπεζας που θα ισχύσει φέτος στις εξετάσεις Α’ και Β’ Λυκείου. Το δεύτερο μέρος θα εστιάσει στην ενημέρωση σχετικά με την Παγκόσμια Πιστοποίηση Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας της LanguageCert, που πλέον μπορείτε να αποκτήσετε από το πρώτο πιστοποιημένο κέντρο εξετάσεων στην Ελλάδα, ΔΙΑΜΕΣΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΚΕ.

Το σεμινάριο μεθοδολογίας στην επεξεργασία της Τράπεζας Θεμάτων θα διεξαχθεί Κυριακή 19/12/2021 11:00 π.μ

Κρατήστε θέση τώρα

-Υποβάλλετε ερωτήματα και παίρνετε ζωντανά τις απαντήσεις κατα την διάρκειά μέσω του chat.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ Δημήτρη Νάτση από τις εκδόσεις “Γρηγόρη” & “24 Γράμματα” 30%

Ακόμη κάθε ενότητα θα βιντεοσκοπηθεί και η βιντεοσκόπηση θα είναι διαθέσιμη για 2 μήνες για όλους τους συμμετέχοντες.

Στόχος του Σεμιναρίου

Το διαδικτυακό σεμινάριο “Αρχαία Ελληνικά: Οι αλλαγές στον τρόπο εξέτασης & η τράπεζα θεμάτων (ΦΕΚ 4134 & 4254)” αποτελεί μια προσέγγιση στις τεχνικές και στην μεθοδολογία που πρέπει να ακολουθήσουν μαθητές και φιλόλογοι, που διδάσκουν το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών σε Γυμνάσια και Λύκεια και τις πρόσφατες αλλαγές στον τρόπο εξέτασης και την εισαγωγή της Τράπεζας θεμάτων στην Α’  και Β’ Λυκείου.

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης θα ακολουθήσει ενημέρωση για την Παγκόσμια Πιστοποίηση Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας της LanguageCert που για πρώτη φορά στην Ελλάδα προσφέρει η ΔΙΑΜΕΣΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΚΕ ως επίσημο κέντρο εξέτασης και πιστοποίησης.

Το σεμινάριο συνιστάται για:

 • Εκπαιδευτικούς φιλολόγους που διδάσκουν ή πρόκειται να διδάξουν το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών στο Λύκειο και το Γυμνάσιο
 • Φοιτητές φιλοσοφικών σχολών
 • Μαθητές Λυκείου που προετοιμάζονται για τις πανελλήνιες εξετάσεις

Εισηγητής του σεμιναρίου θα είναι ο φιλόλογος Δημήτρης Νάτσης

Βασικά σημεία του σεμιναρίου:

 1. Πώς επεξεργάζομαι κείμενα του φακέλου υλικού στην Γ΄ Λυκείου και τα προσαρμόζω στον τρόπο εξέτασης, φτιάχνοντας δικές μου ασκήσεις, μετάφρασης-ερμηνευτικές-λεξιλογικές.

 2. Πώς επεξεργάζομαι κείμενα του Λυσίου ὑπέρ Μαντιθέου στην Β΄ Λυκείου, ΙΔΙΩΣ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, και τα προσαρμόζω στον τρόπο εξέτασης, φτιάχνοντας δικές μου ασκήσεις, μετάφρασης-ερμηνευτικές-λεξιλογικές. Πού δίνουμε βαρύτητα από τις ερωτήσεις που δόθηκαν στην τράπεζα και πού θα δοθεί βαρύτητα στις εξετάσεις.

 3. Πώς επεξεργάζομαι κείμενα του Θουκυδίδου και του Ξενοφῶντος στην Α΄ Λυκείου, ΙΔΙΩΣ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, και τα προσαρμόζω στον τρόπο εξέτασης, φτιάχνοντας δικές μου ασκήσεις, μετάφρασης-ερμηνευτικές-λεξιλογικές. Πού δίνουμε

  βαρύτητα από τις ερωτήσεις που δόθηκαν στην τράπεζα και πού θα δοθεί βαρύτητα στις εξετάσεις.

 4. Πώς αξιοποιώ την τράπεζα θεμάτων στην Α΄ & Β΄ Λυκείου, φτιάχνοντας πλήρη κριτήρια με απαντήσεις.

 5. Πώς επεξεργάζομαι ένα αδίδακτο κείμενο, φτιάχνοντας ερωτήσεις και ασκήσεις δικές μου σύμφωνα με τον τρόπο εξέτασης.

 6. Πώς επεξεργάζομαι τα αδίδακτα κείμενα της ΤΡΑΠΕΖΑΣ  ΘΕΜΑΤΩΝ και πώς τα προσαρμόζω σε δικά μου κριτήρια.

 7. Ποιες ιδανικές μεθόδους και λύσεις μπορώ να βρίσκω κατά την μελέτη και την σύνταξη ενός διαγωνίσματος.

 8. Πώς επεξεργάζομαι όλα τα κείμενα των αρχαίων ελληνικών από το πρωτότυπο και στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου, έχοντας ήδη τις απαντήσεις των σχολικών εγχειριδίων και φτιάχνοντας δικές μου πρόσθετες.

 9. Πώς φτιάχνω ερωτήσεις και ασκήσεις δικές μου σύμφωνα με τα αρχαία κείμενα του Γυμνασίου.

Κόστος για την παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι 20€

Μετά το τέλος του σεμιναρίου παρέχεται δωρεάν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης κατόπιν αιτήματος του ενδιαφερομένου.

Μπορείτε να το παρακολουθήσετε από υπολογιστή, τάμπλετ ή smartphone και κατά την διάρκειά του υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων μέσω του chat.

Ακόμη το σεμινάριο θα βιντεοσκοπηθεί και η βιντεοσκόπηση θα είναι διαθέσιμη για 2 μήνες μετά της σειράς των σεμιναρίων.

Η ενημέρωση και η προετοιμασία για τον τρόπο εκπαίδευσης και διεξαγωγής των εξετάσεων θα γίνει από τον Δημήτρη Νάτση στις 19/12/21 δωρεάν μαζί με το σεμινάριο “ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟ”  σε συνεργασία με το ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ & ΤΟ I-Εκπαίδευση.

LanguageCert Test Κλασικής Ελληνικής (LTCG)

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Από το 2021 αναγνωρίστηκε παγκοσμίως η πιστοποίηση γνώσης των αρχαίων Ελληνικών. Η διεθνής πιστοποίηση αποτελεί παγκόσμια ευκαιρία για γνωριμία με την γνώση της γλώσσας αυτής.

Η πιστοποίηση διακρίνεται σε επίπεδα Α1, Α2, Β1.

Είναι η πρώτη παγκόσμια πιστοποίηση γνώσης της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, η οποία θα αναγνωρίζεται από πανεπιστήμια αλλά και από εργοδότες και αναμένεται να αναγνωρίζεται και από τον ΑΣΕΠ.

Υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή

“Η Αρχαία Ελληνική είναι παρούσα στις επιστήμες και αποτελεί κινητήρια δύναμη προς τον δρόμο του πολιτισμού και της δημοκρατίας”, ανέφερε στον χαιρετισμό της η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή. Επεσήμανε ότι τα Αρχαία έχουν εμπλουτίσει τις ξένες γλώσσες και την παγκόσμια επικοινωνία και σημείωσε ότι η αξία τους είναι “ανεκτίμητη”. “Η διεθνής πιστοποίηση αποτελεί παγκόσμια ευκαιρία για γνωριμία με τη γνώση της γλώσσας αυτής”, κατέληξε η υφυπουργός.

Πρόεδρος των Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων και πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ανάπτυξης των Εξετάσεων, καθηγήτρια Γεωργία Ξανθάκη-Καραμάνου

Για τη νέα πιστοποίηση μίλησε, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος των Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων και πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ανάπτυξης των Εξετάσεων, καθηγήτρια Γεωργία Ξανθάκη-Καραμάνου. “Τα Αρχαία Ελληνικά έχουν προσφέρει διαχρονικά, όχι μόνο στον πλούτο της επιστημονικής ορολογίας: έχουν προσφέρει σε ξένες γλώσσες έναν πλούτο αφηρημένων εννοιών, όπως “ανάλυσις”, “συλλογισμός”, “θέατρο”, “δόγμα”, “δημοκρατία” κά. Έτσι, η γλώσσα αυτή έχει αποκτήσει οικουμενικότητα. Δεν είναι μία μη ομιλούμενη γλώσσα”, είπε.

Ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου PeopleCert, Βύρων Νικολαΐδης

“Η απόφασή μας να προχωρήσουμε στη δημιουργία της Πιστοποίησης της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας, δεν σχετίζεται μόνο με την αγάπη μας για την Ελλάδα. Αποτελεί φόρο τιμής στη γλώσσα που κράτησε τον ελληνισμό ζωντανό στο πέρασμα των αιώνων, στη γλώσσα που κερδίζει αξία διεθνώς, που κερδίζει τον θαυμασμό και τον σεβασμό στο εξωτερικό”, επεσήμανε από την πλευρά του ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου PeopleCert, Βύρων Νικολαΐδης.

“Είναι η ελάχιστη συνεισφορά μιας ελληνικής εταιρείας που έγινε παγκόσμια δύναμη, διενεργώντας εκατομμύρια εξετάσεις σε περισσότερες από 200 χώρες, αλλά δεν ξεχνά ποτέ τις ρίζες της” είπε χαρακτηριστικά.

ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

LanguageCert Test Κλασικής Ελληνικής Α1 επιπέδου (LTGG A1) : Ιδανικό για υποψηφίους που χρειάζονται αποδείξεις κατώτερου επιπέδου γνώσης της Κλασικής Ελληνικής, ή απόλυτους αρχάριους που πρέπει να παρακολουθούν την πρόοδό τους. [Ενδείκνυται για μαθητές ή αρχάριους]

LanguageCert Test Κλασικής Ελληνικής Α2 επιπέδου (LTGG A2)  : Ιδανικό για υποψήφιους που στοχεύουν σε υψηλότερο επίπεδο κατάκτησης και ανάπτυξης της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας. [Ενδείκνυται για φοιτητές και καθηγητές]

LanguageCert Test Κλασικής Ελληνικής Β1 επιπέδου (LTGG B1) : Ιδανικό για υποψηφίους που στοχεύουν σε υψηλότερο επίπεδο κατάκτησης και ανάπτυξης της κλασικής Ελληνικής γλώσσας. Αξιολογεί τις δεξιότητες ανάγνωσης και χρήσης της κλασικής ελληνικής γλώσσας, καθώς και την επίγνωσή τους στις λεξικογραμματικές και λεξικοσυντακτικές δομές. [Ενδείκνυται για καθηγητές]

Το ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ έγινε το πρώτο κέντρο στην Ελλάδα που πρόκειται να δίνει πιστοποιήσεις γλωσσομάθειας αρχαίας Ελληνικής.

Η εξέταση θα διαρκεί 1 ώρα και 20 λεπτά. Πριν τις εξετάσεις θα δίνονται τεστ εξάσκησης, προκειμένου να εγκλιματιστούν οι υποψήφιοι στον τρόπο εξέτασης.

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν είτε σ’ ένα από τα κέντρα του Φιλολογικού Σχολείου είτε online.

Ως μία νέα μορφή γλωσσομάθειας και γνωριμίας η τιμή εκπαίδευσης – εξέτασης και πιστοποίησης θα είναι τα 40 ευρώ. Αν κανείς επιλέξει 2 επίπεδα, π.χ. Α2 & Β1, η τιμή ανέρχεται στα 60 ευρώ.

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στις 28/12 & 29/12 στις 13:00. Πληροφορίες θα αποσταλούν με email σε όσους δηλώσουν συμμετοχή.

Αριθμοί λογαριασμών :

EUROBANK

GR0402602020000370201877886

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ι.Κ.Ε.

 

EΘΝΙΚΗ

GR5501101880000018800841746

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ι.Κ.Ε.

Ως αιτιολογία κατάθεσης γράφετε “Πιστοποίηση αρχαίας Ελληνικής, επίπεδο Α1 ή Α2 ή Β1 (όποιο διαλέξετε)”, ονοματεπώνυμο και email.

Περισσότερες Λεπτομέρειες

Εισηγητής και παρουσιαστής θα είναι ο Νάτσης Δημήτρης.

O Δημήτρης Νάτσης γεννήθηκε στην Aθήνα τό 1979. Έχει σπουδάσει κλασική φιλολογία στό Ε.Κ.Π.Α. και υπαρξιακή φιλοσοφία – ορθόδοξη θεολογία.

Διετέλεσε επί μία δεκαετία (2006-2016) ακαδημαϊκός υπεύθυνος στά αρχαία ελληνικά του φροντιστηριακού ομίλου «Διακρότημα». Αποχώρησε, για καθαρά εκπαιδευτικούς καί ερευνητικούς λόγους. Συνεχίζει και είναι συνεργάτης της διαδικτυακής πλατφόρμας “Lexigram” που ασχολείται με τις εκφάνσεις τις ελληνικής γλώσσας.

Είναι εισηγητής σεμιναρίων για τα Αρχαία Λυκείου στο LEXIGRAM. Παραδίδει σεμιναριακά μαθήματα σε φοιτητές και εκπαιδευτικούς ως προς την διδακτική της αρχαίας ελληνικής γλώσσας. Συνέγραψε και εξέδωσε αρκετά βιβλία που αφορούν την γλώσσα και την παράδοσή μας. Στην προσέγγιση των αρχαίων κειμένων, είτε ως προς την μετάφραση είτε ως προς την ερμηνεία τους, ακολουθεί τον κλασικό αρχαϊκό τρόπο, συνεχίζοντας την γραμμή που χάραξαν μεγάλοι Έλληνες φιλόλογοι των δύο προηγούμενων αιώνων, προσαρμόζοντας τις απαιτήσεις του μαθήματος στις διαφορετικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αλλαγές.

Έργα του ιδίου
-Χειμασμός, Δοκίμια για τόν ρόλο τῆς ἑλληνικῆς παράδοσης στήν ἀνατροπή τοῦ σύγχρονου χειμασμοῦ, ἐκδ. Ἐλληνοεκδοτική 2017.

-Αρχαία Ελληνική Θεματογραφία γιά τήν Β’ καί Γ’ Λυκείου, εκδ. andy’s pubishers, Αθήνα 2009.

-Αρχαία Ελληνικά Β’ καί Γ’ Λυκείου. Κριτήρια Αξιολόγησης στο Διδαγμένο Κείμενο επί του Λυσίου, Δημοσθένους, Ἰσοκράτους, Πλάτωνος, Ἀριστοτέλους, εκδ. Γρηγόρης, Αθήνα 2013.

-Θεματογραφία Αρχαίας Ελληνικής. Κριτήρια Αξιολόγησης στο Αδίδακτο Κείμενο για την Β’ καί Γ’ Λυκείου σύμφωνα με το νέο σύστημα διδασκαλίας, Β’ τόμος, εκδ. Γρηγόρη, Αθήνα 2 2018.

-Θεματογραφία Αρχαίας Ελληνικής για Β΄ και Γ΄ Λυκείου σύμφωνα με το νέο σύστημα διδασκαλίας, Α’ τόμος, εκδ. Γρηγόρης, Αθήνα 2019.

-Συντακτικό για την αττική διάλεκτο της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας, εκδ. Γρηγόρη, Αθήνα 2019.

-Φάκελος υλικού για τα αρχαία Ελληνικά της Γ΄ Λυκείου σύμφωνα με το νέο σύστημα διδασκαλίας, Α΄ τόμος, εκδ. Γρηγόρη, Αθήνα 2019.

-Φάκελος υλικού για τα αρχαία Ελληνικά της Γ΄ Λυκείου σύμφωνα με το νέο σύστημα διδασκαλίας, Β΄ τόμος, εκδ. Γρηγόρη, Αθήνα 2019.

-Πλάτων, Πρωταγόρας και Πολιτεία σύμφωνα με το νέο σύστημα διδασκαλίας, εκδ. Γρηγόρης, Αθήνα 2019.

-Αριστοτέλης, Ηθικά Νικομάχεια και Πολιτικά σύμφωνα με το νέο σύστημα διδασκαλίας εκδ. Γρηγόρης, Αθήνα 2019.

-Λυσίας, ὑπὲρ Μαντιθέου σύμφωνα με το νέο σύστημα διδασκαλίας, εκδ. Γρηγόρης, Αθήνα 2018.

-Περικλέους Επιτάφιος, εκδ. Γρηγόρης, Αθήνα 2018.

-Συντακτικό καί Γραμματική Αρχαίας Ἑλληνικής, εκδ. Φροντιστήρια «Διακρότημα», Αθήνα 7 2016.

-Λυσίου ὑπὲρ Μαντιθέου, εκδ. Φροντιστήρια «Διακρότημα», Αθήνα 10 2016.

-Φιλοσοφικός Λόγος, Πλάτων και Ἀριστοτέλης, εκδ. Φροντιστήρια «Διακρότημα», Αθήνα 10 2016.

Πιστοποιητικό Παρακολούθησης - Βιντεοσκόπηση

Μετά το τέλος του σεμιναρίου υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης, κατόπιν αιτήματος.

Το σεμινάριο θα βιντεοσκοπείται. Πρόσβαση στην βιντεοσκόπηση θα έχουν αποκλειστικά όσοι έχουν ολοκληρώσει την κράτηση της θέσης τους είτε το παρακολουθήσουν ζωντανά την ώρα διεξαγωγής είτε δεν καταφέεουν να το παρακολουθήσουν. Η βιντεοσκόπηση θα είναι διαθέσιμη για 2 μήνες μετά το τέλος της τελευταίας ενότητας.

Οι συμμετέχοντες στο διττό αυτό σεμινάριο θα τύχουν έκπτωσης στα βιβλία του κυρίου Δημήτρη Νάτση με τις εκδόσεις «Γρηγόρη» & «24Γράμματα» :

1. Φάκελος Υλικού αρχαίων (4 τόμοι)

2. Λυσίου, ὑπέρ Μαντιθέου σύμφωνα με τον νέο τρόπο εξέτασης και με τράπεζα θεμάτων (1 τόμος)

3. Θεματογραφίες αρχαίων ελληνικών-Διδακτική αρχαίων και με θέματα της τράπεζας θεμάτων (4 τόμοι)

4. Συντακτικό-γραμματική αρχαίων ελληνικών (1 τόμος).

https://filologikosxoleio.gr/plhres-ergo-sta-arxaia-b%ce%84-%ce%b3%ce%84-lukeiou/

σε περίπτωση αγοράς όλου του έργου, δώρο τα της ηλεκτρονικής μορφής που περιέχουν και πλήρη θέματα της τράπεζας θεμάτων :

https://filologikosxoleio.gr/biblia-arxaion-b-g-lukeiou-se-hlektronikh-morfh/

και το έργο Θουκυδίδου, Περικλέους επιτάφιος :

https://www.goniashop.gr/index.php?route=product/product&product_id=134

Κρατήστε θέση τώρα

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
19/12/2021
Ώρα:
11:00 πμ - 1:30 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , , , ,

Χώρος Διεξαγωγής

πλατφόρμα i-Εκπαίδευση
Ελλάδα

Διοργανωτής

i-Εκπαίδευση
Phone
210.897.0397 - 6981072600
Email
info@iekpaideysi.gr
Προβολή ιστότοπου Διοργανωτής