Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Διδακτική Μεθοδολογία των Λατινικών με το Νέο Σύστημα

06/12/2020 @ 11:30 πμ - 2:00 μμ

To i-Εκπαίδευση και η Lexigram ξεκινώντας μια νέα συνεργασία στον τομέα της υποστήριξης, ενημέρωσης και επιμόρφωσης των φιλολόγων για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων, συνδιοργανώνουν ένα νέο σεμινάριο με τίτλο “Διδακτική Μεθοδολογία των Λατινικών με το Νέο Σύστημα”

Διδακτική Μεθοδολογία των Λατινικών με το Νέο Σύστημα – Διαδικτυακό σεμινάριο

Το μάθημα των Λατινικών της Ομάδας Ανθρωπιστικών Σπουδών της Β΄ τάξης Ημερήσιου και Εσπερινού Λυκείου επανέκαμψε με διαφορετική – πιο απαιτητική από τα προηγούμενα χρόνια – μορφή.

To i-Εκπαίδευση και το Lexigram, διοργανώνουν επιμορφωτικό σεμινάριο στο οποίο ο Ζήσης Κάκος και η Δώρα Ασημακοπούλου, φιλόλογοι – συγγραφείς – φροντιστές, θα αποκωδικοποιήσουν τα νέα δεδομένα και θα προτείνουν μεθόδους προσέγγισης του μαθήματος. Παράλληλα, θα σχολιάσουν την ενδεικτική πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα και θα απαντήσουν σε απορίες – ερωτήσεις των συναδέλφων.

Κρατήστε θέση τώρα

Τι θα δούμε στο σεμινάριο ``Διδακτική Μεθοδολογία των Λατινικών με το Νέο Σύστημα``

Στo διαδικτυακό σεμινάριο «Διδακτική Μεθοδολογία των Λατινικών με το Νέο Σύστημα» θα ασχοληθούμε:

  • Με την αποκωδικοποίηση των νέων δεδομένων που προκύπτουν μετά την επανένταξη του μαθήματος στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα από το σχολικό έτος 2021-2022
  • Με την μεθοδολογική προσέγγιση στην διδασκαλία του μαθήματος
  • Με τον σχολιασμό της ενδεικτικής πρότασης του Υπουργείου για το μάθημα
  • Θα ακολουθήσει συζήτηση και θα απαντηθούν απορίες σε ερωτήσεις συναδέλφων

Το σεμινάριο συνιστάται για:

  • φιλολόγους που διδάσκουν το μάθημα των Λατινικών και εργάζονται στη δημόσια ή ιδιωτική εκπαίδευση
  • Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης
  • Φοιτητές Φιλολογικών σχολών

Εισηγητές του σεμιναρίου θα είναι ο Ζήσης Κάκος και η Δώρα Ασημακοπούλου, φιλόλογοι – συγγραφείς – φροντιστές

Διάρκεια του σεμιναρίου είναι 2,5 ώρες και κατά την διεξαγωγή του οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν ερωτήματα στους εισηγητές.

Κόστος για την παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι 20€ (16€ φοιτητικό).

Είμαι φοιτητής ή θέλω να κάνω ομαδική εγγραφή

Μετά το τέλος του σεμιναρίου παρέχεται δωρεάν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης το οποίο θα σταλεί ηλεκτρονικά στους συμμετέχοντες

Το σεμινάριο μπορείτε να το παρακολουθήσετε από υπολογιστή, τάμπλετ ή smartphone και κατά την διάρκειά του υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων.

Ακόμη κάθε ενότητα θα βιντεοσκοπηθεί και η βιντεοσκόπηση θα είναι διαθέσιμη για 2 μήνες μετά το τέλος του.

Περισσότερες Λεπτομέρειες

Ο Ζήσης Σπ. Κάκος κατάγεται από τον νομό Θεσπρωτίας. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και δίδαξε σε φροντιστήρια της Θεσ/νίκης, της Φλώρινας και, αργότερα, σε ιδιωτικά σχολεία των Ιωαννίνων. Σήμερα είναι ιδιοκτήτης φροντιστηρίου στα Ιωάννινα και με την ιδιότητα του καθηγητή – φροντιστή συμμετέχει επί χρόνια πολλά στις επιτροπές θεματοδοσίας των επαναληπτικών εξετάσεων που διοργανώνει η ΟΕΦΕ. Έργα του: Λατινικά (κριτήρια αξιολόγησης / εκδόσεις ΚΟΣΜΟΣ), Θεματογραφία Αρχαίων, Γέφυρες…. στα Αρχαία Ελληνικά (εκδόσεις ΑΛΚΙΜΟ), Σπουδή στα Λατινικά (εκδόσεις ΑΛΚΙΜΟ) και άλλα.

Η Δώρα Ασημακοπούλου είναι πτυχιούχος του ΕΚΠΑ και υπέρμαχος της δια βίου εκπαίδευσης και δη της επιμόρφωσης για τους εκπαιδευτικούς. Γι’ αυτό έχει παρακολουθήσει -και παρακολουθεί- πλήθος προγραμμάτων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στο ΕΚΠΑ, στο ΑΠΘ  και σε ιδιωτικούς φορείς ενώ παράλληλα είναι εισηγήτρια σεμιναρίων, κυρίως στη διδακτική των αρχαίων ελληνικών, σε συνεργασία με τη Lexigram και το i-Εκπαίδευση. Είναι ιδιοκτήτρια φροντιστηρίων στην Αττική, καθώς και εκδοτικού οίκου. Βιβλία της έχουν κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις ΑΛΚΙΜΟ, με τελευταίο την ευτυχή συνεργασία με τον Ζήση Κάκο για τα Λατινικά.

Πιστοποιητικό Παρακολούθησης - Βιντεοσκόπηση

Μετά το τέλος του σεμιναρίου θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης, το οποίο θα σταλεί ηλεκτρονικά.

Το σεμινάριο θα βιντεοσκοπείται και θα σταλεί σε όλους όσους δηλώσουν συμμετοχή, ακόμη κι αν δεν καταφέρουν να συνδεθούν κατά την ώρα διεξαγωγής του. Η βιντεοσκόπηση θα είναι διαθέσιμη για 2 μήνες μετά το τέλος του.

Φοιτητική Έκπτωση - Ομαδικές Εγγραφές

Στο διαδικτυακό σεμινάριο “Διδακτική Μεθοδολογία των Λατινικών με το Νέο Σύστημα” προβλέπεται έκπτωση για την συμμετοχή φοιτητών και σε περιπτώσεις ομαδικών κρατήσεων.

  • Όσοι δικαιούνται την φοιτητική έκπτωση πρέπει πριν την ολοκλήρωση της κράτησης να στείλουν στο info@iekpaideysi.gr φωτογραφία του φοιτητικού πάσο. Στη συνέχεια λαμβάνουν έναν μοναδικό κωδικό ώστε να έχουν την έκπτωση κατα την κράτηση της θέσης στους στο σεμινάριο.
  • Για ομαδικές κρατήσεις θέσεων (τουλάχιστον 3 ατόμων) καλέστε στο 210.897.0397 ή στο 698.1072.600 για να λάβετε μια προσφορά ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων. Ισχύει και για φροντιστηριακούς οργανισμούς.
Κρατήστε θέση τώρα

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
06/12/2020
Ώρα:
11:30 πμ - 2:00 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , , ,

Χώρος Διεξαγωγής

πλατφόρμα i-Εκπαίδευση
Ελλάδα

Διοργανωτές

i-Εκπαίδευση
Lexigram