Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Διδακτική Μεθοδολογία Αρχαίων Ελληνικών – Προσεγγίσεις στο Αδίδακτο και Διδαγμένο κείμενο

Μάρτιος 31 @ 10:00 πμ - 12:00 μμ

Προσεγγίσεις στη Διδακτική Μεθοδολογία Αρχαίων Ελληνικών

Παρέχεται πιστοποιητικό παρακολούθησης

Παρακολουθήστε το σεμινάριο από τον υπολογιστή, το τάμπλετ ή το κινητό σας

Σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων για την σωστή διδακτική προσέγγιση του Αδίδακτου και Διδαγμένου κειμένου των Αρχαίων Ελληνικών Γ΄ Λυκείου.

Στο i-Εκπαίδευση, σε συνεργασία με έμπειρους καθηγητές, ξεκινάμε μια σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς που προετοιμάζουν μαθητές για πανελλήνιες εξετάσεις. Σε αυτά τα σεμινάρια θα παρέχονται συμβουλές, τεχνικές και διδακτικές κατευθύνσεις ώστε να βοηθήσουμε τους μαθητές μας να πετύχουν τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα στα αντίστοιχα μαθήματα των πανελληνίων εξετάσεων.

Κρατήστε θέση τώρα

-Υποβάλλετε ερωτήματα και παίρνετε ζωντανά τις απαντήσεις κατα την διάρκειά μέσω του chat.

-Έκπτωση σε φοιτητές και φροντιστηριακούς οργανισμούς και ομαδικές εγγραφές (βλ. εδώ)

Ακόμη κάθε ενότητα θα βιντεοσκοπηθεί και η βιντεοσκόπηση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 31 Μαΐου 2019.

Διδακτική Μεθοδολογία Αρχαίων Ελληνικών

Το διαδικτυακό σεμινάριο “Διδακτική Μεθοδολογία Αρχαίων Ελληνικών – Προσεγγίσεις στο Διδαγμένο κείμενο” αποτελεί μια προσέγγιση στις τεχνικές και στην μεθοδολογία που πρέπει να ακολουθήσουν μαθητές και φιλόλογοι, που διδάσκουν το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών Λυκείου, μετά τις πρόσφατες αλλαγές στο σύστημα εξέτασης και αξιολόγησης του Διδαγμένου κειμένου, που θα ισχύσουν από τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

Στόχος του Σεμιναρίου

Στόχος του σεμιναρίου είναι να ενημερώσει τους φιλολόγους που προετοιμάζουν μαθητές για τις Πανελλήνιες εξετάσεις στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών, για το ποιες είναι οι αλλαγές στην μορφή των ασκήσεων στο Διδαγμένο κείμενο, βάσει των πρόσφατων αποφάσεων του Υπουργείου Παιδείας.

Το σεμινάριο συνιστάται για:

  • Εκπαιδευτικούς φιλολόγους που διδάσκουν ή πρόκειται να διδάξουν το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών στο Λύκειο
  • Φοιτητές φιλοσοφικών σχολών
  • Μαθητές Λυκείου που προετοιμάζονται για τις πανελλήνιες εξετάσεις

Εισηγήτρια του σεμιναρίου θα είναι η φιλόλογος Δώρα Ασημακοπούλου

Το σεμινάριο αυτό χωρίζεται σε 2 δίωρες ενότητες:

Α. Διδακτική Μεθοδολογία Αδίδακτου κειμένου

Διεξήχθη: 17/3/2019, 10.00 πμ. Εισηγήτρια και παρουσιάστρια της ενότητας ήταν η φιλόλογος Δώρα Κουντουρά.

Β. Προσεγγίσεις στο Νέο Σύστημα Αξιολόγησης Διδαγμένου κειμένου

Θα διεξαχθεί: 31/3/2019, 10.00 πμ. Εισηγήτρια και παρουσιάστρια της ενότητας θα είναι η φιλόλογος Δώρα Ασημακοπούλου.

Κόστος για την παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι 25€ (φοιτητικό 22€) για την ενότητα του Διδαγμένου Κειμένου ή 40€ (φοιτητικό 35€) για την παρακολούθηση και των δύο ενοτήτων (η ενότητα του Αδίδακτου κειμένου διατίθεται πλέον μόνο βιντεοσκοπημένη).

Είμαι φοιτητής ή θέλω να κάνω ομαδική εγγραφή

Μετά το τέλος του σεμιναρίου παρέχεται δωρεάν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης σε όσους παρακολουθήσουν ζωντανά την διαδικτυακή παρουσίαση στις 31/3  2019 στις 10.00 πμ

Το σεμινάριο μπορείτε να το παρακολουθήσετε από υπολογιστή, τάμπλετ ή smartphone και κατά την διάρκειά του υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων μέσω του chat.

Ακόμη κάθε ενότητα θα βιντεοσκοπηθεί και η βιντεοσκόπηση θα είναι διαθέσιμη για 2 μήνες μετά της σειράς των σεμιναρίων.

Λεπτομέρειες για κάθε Ενότητα

Α. Διδακτική Μεθοδολογία Αδίδακτου κειμένου

Στην πρώτη ενότητα του σεμιναρίου θα εξετάσουμε τους διδακτικούς τρόπους προσέγγισης του Αδίδακτου κειμένου των Αρχαίων Ελληνικών.

Β. Προσεγγίσεις στο Νέο Σύστημα Αξιολόγησης Διδαγμένου κειμένου

Σε αυτή την ενότητα θα εξετάσουμε αναλυτικά όλες τις πρόσφατες αλλαγές στην μορφή των ασκήσεων και στο νέο σύστημα Αξιολόγησης του Διδαγμένου κειμένου.

Η Δώρα Ασημακοπούλου πήρε πτυχίο το 1993 από τη Φιλοσοφική
Σχολή του ΕΚΠΑ. Είναι ιδιοκτήτρια φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης από το 2003 και διδάσκει όλα τα φιλολογικά μαθήματα Γυμνασίου και Λυκείου. Κατέχει πιστοποιητικό επιμόρφωσης από το ΑΠΘ για το αντικείμενο «Αρχαία Ελληνικά και Μέση Εκπαίδευση». Έχει παρουσιάσει σεμινάρια διδακτικής αρχαίων ελληνικών σε συνεργασία με τη Lexigram. Πρόσφατα εξέδωσε δύο βιβλία με κριτήρια Αξιολόγηση των Αρχαίων Ελληνικών προσαρμοσμένα στο νέο σύστημα αξιολόγησης.

Η Δώρα Κουντουρά είναι απόφοιτος του Φιλολογικού Τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Νεοελληνική Λογοτεχνία στο ΑΠΘ και στη μετάφραση στο University of Surrey. Εργάζεται ως μεταφράστρια και διερμηνέας, με γλώσσες εργασίας τα αγγλικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά και τα ισπανικά, και, μέχρι σήμερα, ως φιλόλογος σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία.

Πιστοποιητικό Παρακολούθησης - Βιντεοσκόπηση

Μετά το τέλος του σεμιναρίου υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης, κατόπιν αιτήματος.

Το πιστοποιητικό θα δοθεί αποκλειστικά και μόνο σε όσους παρακολουθήσουν ζωντανά τουλάχιστον τις δύο από τις τρεις ενότητες του σεμιναρίου.

Το σεμινάριο θα βιντεοσκοπείται και θα σταλεί σε όλους όσους δηλώσουν συμμετοχή, ακόμη κι αν δεν καταφέρουν να συνδεθούν κατά την ώρα διεξαγωγής του. Η βιντεοσκόπηση θα είναι διαθέσιμη για 2 μήνες μετά το τέλος της τελευταίας ενότητας.

Στο διαδικτυακό σεμινάριο “Συνεξέταση Γλώσσας – Λογοτεχνίας: Πώς πρέπει να διδάσκεται το θέμα της Λογοτεχνίας” προβλέπεται έκπτωση για την συμμετοχή φοιτητών και σε περιπτώσεις ομαδικών κρατήσεων.

  • Όσοι δικαιούνται την φοιτητική έκπτωση πρέπει πριν την ολοκλήρωση της κράτησης να στείλουν στο info@iekpaideysi.gr φωτογραφία της ταυτότητας και του φοιτητικού πάσο. Στη συνέχεια λαμβάνουν έναν μοναδικό κωδικό ώστε να έχουν την έκπτωση κατα την κράτηση της θέσης στους στο σεμινάριο.
  • Για ομαδικές κρατήσεις θέσεων (τουλάχιστον 3 ατόμων) καλέστε στο 210.300.7503 ή στο 698.1072.600 για να λάβετε μια προσφορά ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων. Ισχύει και για φροντιστηριακούς οργανισμούς.
Κρατήστε θέση τώρα

Συχνές ερωτήσεις για τα διαδικτυακά σεμινάρια

Η ονομασία τους αποτελεί συντομογραφία του Web-based seminar, και είναι μια διάλεξη ή παρουσίαση που διενεργείται στον παγκόσμιο ιστό μέσω του Διαδικτύου.

Είναι ουσιαστικά σεμινάρια ή διαλέξεις που απευθύνονται είτε σε ειδικούς, δηλαδή σε άτομα με ειδικές γνώσεις, είτε στο ευρύτερο κοινό.

Τα διαδικτυακά σεμινάρια δίνουν την δυνατότητα αλληλεπίδρασης μεταξύ των παρουσιαστών και των συμμετεχόντων σε πραγματικό χρόνο.

Δίνουμε την δυνατότητα να το παρακολουθήσουν πολλά άτομα ταυτόχρονα, όπως ακριβώς αν η διάλεξη/σεμινάριο πραγματοποιούνταν σε κάποια φυσική και όχι ψηφιακή αίθουσα. Ακόμη με την πλατφόρμα μας οι συμμετέχοντες μπορούν:

  • Να επικοινωνούν μέσω κάμερας και μικροφώνου ζωντανά με τον παρουσιαστή
  • Να υποβάλουν τις ερωτήσεις τους και να δέχονται τις απαντήσεις είτε προφορικά είναι γραπτά μέσω του chat που προσφέρεται.
  • Να χρησιμοποιούν τους εικονικούς μαρκαδόρους για να υποδείξουν κάτι πάνω στον πίνακα της παρουσίασης
  • Να απαντούν σε ερωτηματολόγια και δημοσκοπήσεις κατα την διάρκεια της παρουσίασης.

Κι όλα αυτά χωρίς να απαιτείται μετακίνηση από την πλευρά των συμμετεχόντων, αλλά μέσω του προσωπικού υπολογιστή, του tablet η ακόμα και του κινητού τηλεφώνου.

Ναι. Στο i-Εκπαίδευση κάθε σεμινάριο βιντεοσκοπείται. Αν κάποιος δηλώσει συμμετοχή για να παρακολουθήσει κάποιο webinar μπορεί να το παρακολουθήσει βιντεοσκοπημένο μέσα από το site μας.

Το ίδιο συμβαίνει ακόμη και για όσους δηλώσουν συμμετοχή αλλά δεν μπορέσουν τελικά να συνδεθούν την ώρα διεξαγωγής

Ο εξοπλισμός που χρειάζεται για να παρακολουθήσει κάποιος ένα webinar είναι ελάχιστος και πολύ κοινός σε κάθε σπίτι.

Ο μόνος πραγματικά απαραίτητος εξοπλισμός είναι πρόσβαση στο internet με μια απλή οικιακή σύνδεση ADSL με απόδοση περίπου στα 2Mbps για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η πρόσβαση μπορεί να γίνει από υπολογιστή, tablet ή ακόμη και κινητό τηλέφωνο.

(Σημ. Η χρήση tablet η smartphone για την παρακολούθηση webinar απαιτεί να κατεβάσετε δωρεάν την ειδική εφαρμογή)

Σε μερικές περιπτώσεις webinar που απαιτείται αυξημένη διαδραστικότητα των παρουσιαστών και συμμετεχόντων χρειάζεται web-κάμερα και ακουστικά για καλύτερη ποιότητα ήχου.

Βεβαίως. Στο i-Εκπαίδευση προσφέρουμε ολοκληρωμένα πακέτα φιλοξενίας webinar που ξεκινούν από 12,5€/μήνα. Ακόμη δίνουμε την δυνατότητα να “μεταφέρουμε” τον Διαδραστικό Πίνακα όπου γίνονται οι παρουσιάσεις στο δικό σας site ή να τα φιλοξενήσουμε στο i-Εκπαίδευση σε σελίδα στην οποία θα έχετε πρόσβαση μόνο εσείς και όσοι εσείς επιλέξετε.

Δείτε αναλυτικά τα πακέτα φιλοξενίας webinar

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
Μάρτιος 31
Ώρα:
10:00 πμ - 12:00 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , , , , , ,

Χώρος Διεξαγωγής

πλατφόρμα i-Εκπαίδευση
Ελλάδα

Διοργανωτής

i-Εκπαίδευση
Τηλέφωνο:
210.897.0397 - 6981072600
Email:
info@iekpaideysi.gr
Ιστοσελίδα:
https://iekpaideysi.gr/