Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

 • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Μεθοδολογία εξ αποστάσεως εκπαίδευσης – Διεξαγωγή online μαθήματος

05/04/2020 @ 4:30 μμ - 7:30 μμ

Προσεγγίσεις στην διδασκαλία του εξ αποστάσεως μαθήματος

Παρέχεται πιστοποιητικό παρακολούθησης

Παρακολουθήστε το σεμινάριο από τον υπολογιστή, το τάμπλετ ή το κινητό σας

Τα νέα δεδομένα

Οι πρόσφατες εξελίξεις στη χώρα μας και η απόφαση να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία αλλά και να σταματήσει κάθε εκπαιδευτική δραστηριότητα, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, έφερε σε σύγχυση ιδιώτες εκπαιδευτικούς και φροντιστήρια, οι οποίοι μαζικά στράφηκαν στην λύση του διαδικτυακού μαθήματος.

Για ένα σωστό διαδικτυακό μάθημα όμως δεν αρκεί μόνο ένας λογαριασμός στο skype ή η απόκτηση μιας ακριβοπληρωμένης πλατφόρμας e-learning. Ο εκπαιδευτικός θα χρειαστεί περισσότερα εργαλεία και θα αντιμετωπίσει καταστάσεις πρωτόγνωρες αν δεν είναι εξοικειωμένος με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

-Υποβάλλετε ερωτήματα και παίρνετε ζωντανά τις απαντήσεις κατα την διάρκειά μέσω του chat.

-Έκπτωση σε φροντιστηριακούς οργανισμούς και ομαδικές εγγραφές (βλ. εδώ)

Ακόμη κάθε ενότητα θα βιντεοσκοπηθεί για όσους δεν μπορέσουν να συνδεθούν την ημέρα διεξαγωγής

Λίγα λόγια για το διαδικτυακό σεμινάριο ``Μεθοδολογία εξ αποστάσεως εκπαίδευσης - Διεξαγωγή online μαθήματος``

Σε αυτό το διαδικτυακό σεμινάριο θα μοιραστούμε την εμπειρία του Κέντρου Διαδικτυακής Εκπαίδευσης i-Εκπαίδευση στην εξ αποστάσεως διδασκαλία μαθητών Γυμνασίου- Λυκείου και ξένων γλωσσών.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση πλέον αφορά σε πάνω από 6.000.000 μαθητές σε όλο τον κόσμο. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς, αξιοποιώντας διαδίκτυο, ψηφιακά εργαλεία και πλατφόρμες, αφενός να διευρύνουν το φάσμα των εκπαιδευομένων στους οποίους απευθύνονται και αφετέρου να δίνουν λύσεις στις περιστάσεις όπου η δια ζώσης εκπαίδευση μοιάζει δυσλειτουργική. Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση των εκπαιδευτικών με τη δημιουργία και τη διεξαγωγή online μαθημάτων.

Εισηγήτρια της σειράς σεμιναρίων θα είναι η κα Μαργέλλου Βασιλένα, φιλόλογος.

Διδακτικές Ενότητες:

 • Εισαγωγή: Προϋποθέσεις για διεξαγωγή μαθημάτων εξ αποστάσεως
 • Σύγχρονη και Ασύγχρονη εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση
 • Ο ρόλος του εκπαιδευτικού
 • Ψηφιακά Εργαλεία και Πλατφόρμες: Κριτήρια και Προϋποθέσεις για την επιλογή τους
 • Συγκρότηση και Παρουσίαση Εκπαιδευτικού Υλικού
 • Αξιολόγηση
 • Συζήτηση

Προσδοκώμενα Αποτελέσματα:

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι εκπαιδευόμενοι θα είναι σε θέση να μάθουν:

 • να αναγνωρίζουν τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για τη διεξαγωγή εξ αποστάσεως εκπαιδευτικών μαθημάτων
 • να αξιοποιούν εργαλεία και πλατφόρμες, προκειμένου να διεξάγουν διαδικτυακά μαθήματα

Κόστος για την παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι 25€

Σε ποιους απευθύνεται

Σε εκπαιδευτικούς οι οποίοι επιθυμούν να διδάξουν διαδικτυακά και σε διαχειριστές εκπαιδευτικών φορέων που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στο πεδίο.

Σε όλους τους συμμετέχοντες του σεμιναρίου παρέχεται δωρεάν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης

Το σεμινάριο μπορείτε να το παρακολουθήσετε από υπολογιστή, τάμπλετ ή smartphone και κατά την διάρκειά του υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων μέσω του chat.

Ακόμη κάθε ενότητα θα βιντεοσκοπηθεί και η βιντεοσκόπηση θα είναι διαθέσιμη για 2 μήνες μετά της σειράς των σεμιναρίων.

Λεπτομέρειες για το διαδικτυακό σεμινάριο

Η Βασιλένα Μαργέλλου έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στην Κλασσική Φιλολογία του Πανεπιστημίου Πατρών. Αυτή τη στιγμή ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό της δίπλωμα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο πεδίο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μέσω ΤΠΕ (e-learning). Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται συστηματικά στο πεδίο τόσο της συμβατικής όσο και της online εκπαίδευσης. Ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων έχει εργαστεί στο πεδίο της εκπαίδευσης εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων στη διδακτική πράξη σε ελληνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα.

Πιστοποιητικό Παρακολούθησης - Βιντεοσκόπηση

Μετά το τέλος του σεμιναρίου υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Το σεμινάριο θα βιντεοσκοπείται και θα σταλεί σε όλους όσους δηλώσουν συμμετοχή, ακόμη κι αν δεν καταφέρουν να συνδεθούν κατά την ώρα διεξαγωγής του. Η βιντεοσκόπηση θα είναι διαθέσιμη για 2 μήνες μετά τν διεξαγωγή του.

Στο διαδικτυακό σεμινάριο “Διδακτική Μεθοδολογία της Κοινωνιολογίας και χρήσιμα ψηφιακά εργαλεία για την διδασκαλία της” προβλέπεται έκπτωση για την συμμετοχή σε περιπτώσεις ομαδικών κρατήσεων.

 • Για ομαδικές κρατήσεις θέσεων (τουλάχιστον 3 ατόμων) καλέστε στο 210.897.0397 ή στο 698.1072.600 για να λάβετε μια προσφορά ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων. Ισχύει και για φροντιστηριακούς οργανισμούς.
Κρατήστε θέση τώρα

Συχνές ερωτήσεις για τα διαδικτυακά σεμινάρια

Η ονομασία τους αποτελεί συντομογραφία του Web-based seminar, και είναι μια διάλεξη ή παρουσίαση που διενεργείται στον παγκόσμιο ιστό μέσω του Διαδικτύου.

Είναι ουσιαστικά σεμινάρια ή διαλέξεις που απευθύνονται είτε σε ειδικούς, δηλαδή σε άτομα με ειδικές γνώσεις, είτε στο ευρύτερο κοινό.

Τα διαδικτυακά σεμινάρια δίνουν την δυνατότητα αλληλεπίδρασης μεταξύ των παρουσιαστών και των συμμετεχόντων σε πραγματικό χρόνο.

Δίνουμε την δυνατότητα να το παρακολουθήσουν πολλά άτομα ταυτόχρονα, όπως ακριβώς αν η διάλεξη/σεμινάριο πραγματοποιούνταν σε κάποια φυσική και όχι ψηφιακή αίθουσα. Ακόμη με την πλατφόρμα μας οι συμμετέχοντες μπορούν:

 • Να επικοινωνούν μέσω κάμερας και μικροφώνου ζωντανά με τον παρουσιαστή
 • Να υποβάλουν τις ερωτήσεις τους και να δέχονται τις απαντήσεις είτε προφορικά είναι γραπτά μέσω του chat που προσφέρεται.
 • Να χρησιμοποιούν τους εικονικούς μαρκαδόρους για να υποδείξουν κάτι πάνω στον πίνακα της παρουσίασης
 • Να απαντούν σε ερωτηματολόγια και δημοσκοπήσεις κατα την διάρκεια της παρουσίασης.

Κι όλα αυτά χωρίς να απαιτείται μετακίνηση από την πλευρά των συμμετεχόντων, αλλά μέσω του προσωπικού υπολογιστή, του tablet η ακόμα και του κινητού τηλεφώνου.

Ναι. Στο i-Εκπαίδευση κάθε σεμινάριο βιντεοσκοπείται. Αν κάποιος δηλώσει συμμετοχή για να παρακολουθήσει κάποιο webinar μπορεί να το παρακολουθήσει βιντεοσκοπημένο μέσα από το site μας.

Το ίδιο συμβαίνει ακόμη και για όσους δηλώσουν συμμετοχή αλλά δεν μπορέσουν τελικά να συνδεθούν την ώρα διεξαγωγής

Ο εξοπλισμός που χρειάζεται για να παρακολουθήσει κάποιος ένα webinar είναι ελάχιστος και πολύ κοινός σε κάθε σπίτι.

Ο μόνος πραγματικά απαραίτητος εξοπλισμός είναι πρόσβαση στο internet με μια απλή οικιακή σύνδεση ADSL με απόδοση περίπου στα 2Mbps για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η πρόσβαση μπορεί να γίνει από υπολογιστή, tablet ή ακόμη και κινητό τηλέφωνο.

(Σημ. Η χρήση tablet η smartphone για την παρακολούθηση webinar απαιτεί να κατεβάσετε δωρεάν την ειδική εφαρμογή)

Σε μερικές περιπτώσεις webinar που απαιτείται αυξημένη διαδραστικότητα των παρουσιαστών και συμμετεχόντων χρειάζεται web-κάμερα και ακουστικά για καλύτερη ποιότητα ήχου.

Βεβαίως. Στο i-Εκπαίδευση προσφέρουμε ολοκληρωμένα πακέτα φιλοξενίας webinar που ξεκινούν από 12,5€/μήνα. Ακόμη δίνουμε την δυνατότητα να “μεταφέρουμε” τον Διαδραστικό Πίνακα όπου γίνονται οι παρουσιάσεις στο δικό σας site ή να τα φιλοξενήσουμε στο i-Εκπαίδευση σε σελίδα στην οποία θα έχετε πρόσβαση μόνο εσείς και όσοι εσείς επιλέξετε.

Δείτε αναλυτικά τα πακέτα φιλοξενίας webinar

Χώρος Διεξαγωγής

πλατφόρμα i-Εκπαίδευση
Ελλάδα

Διοργανωτής

i-Εκπαίδευση
Phone
210.897.0397 - 6981072600
Email
info@iekpaideysi.gr
Προβολή ιστότοπου Διοργανωτής