Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ιστορία Λυκείου – Νέο Πρόγραμμα Σπουδών 2022-2023. Οι Αλλαγές στη Διδασκαλία και στην Αξιολόγηση

13/03/2022 @ 10:30 πμ - 12:30 μμ

Νέο Πρόγραμμα Σπουδών 2022-2023

Οι πρόσφατες ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας για τις επικείμενες  αλλαγές που θα εφαρμοστούν από την σχολική χρονιά 2022-2023 και φέρνουν μεγάλες αλλαγές στην ύλη, στην προσέγγιση και την στοχοθεσία των μαθημάτων σε Γυμνάσιο και Λύκειο έχουν προκαλέσει ήδη πονοκέφαλο στους εκπαιδευτικούς.

Στη διαδικτυακή παρουσίαση “Ιστορία Λυκείου – Νέο Πρόγραμμα Σπουδών 2022-2023. Οι Αλλαγές στη Διδασκαλία και στην Αξιολόγηση” θα παρουσιάσουμε τις αλλαγές που φέρνει το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών στο μάθημα της Ιστορίας στο Λύκειο εστιάζοντας στις αλλαγές κυρίως στην Γ’  Λυκείου. Το i-Εκπαίδευση από πέρυσι μέσα από το Εργαστήρι Ιστορίας είχε παρουσιάσει την νέα, επικείμενη τότε, κατεύθυνση που ήθελε να δώσει το Υπουργείο στο μάθημα.

Εισηγήτρια της σειράς σεμιναρίων θα είναι η κα Παπούλη Κατερίνα, Φιλόλογος-Ιστορικός M.A.

Κρατήστε θέση τώρα

-Υποβάλλετε ερωτήματα και παίρνετε ζωντανά τις απαντήσεις κατα την διάρκειά μέσω του chat.

-Έκπτωση σε φοιτητές και φροντιστηριακούς οργανισμούς και ομαδικές εγγραφές (βλ. εδώ)

-Δυνατότητα ασύγχρονης παρακολούθησης

Περιεχόμενο Σεμιναρίου

  • Νέα Στοχοθεσία του Μαθήματος της Ιστορίας στο Λύκειο
  • Θεωρητικές και μεθοδολογικές προσεγγίσεις για την διδασκαλία του μαθήματος στην Γ’  Λυκείου.
  • Διδακτική πλαισίωση- Σχεδιασμός μάθησης.
  • Βασική μεθοδολογική στρατηγική.
  • Αξιολόγηση μαθητών.
  • Ενδεικτικές δραστηριότητες ανά θεματικό πεδίο

Κόστος για την παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι 15€ (φοιτητικό 12€)

Είμαι φοιτητής ή θέλω να κάνω ομαδική εγγραφή

Μετά το τέλος του σεμιναρίου παρέχεται δωρεάν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης σε όσους έχουν εγγραφεί και παρακολούθησαν ζωντανά ή ασύγχρονα.

Περισσότερες Λεπτομέρειες

Η Κετρίνα Παπούλη είναι φιλόλογος, με 17ετή διδακτική εμπειρία σε φροντιστήρια Μ. Ε. στην περιοχή της Αττικής. Έχει διατελέσει διευθύντρια Σπουδών και ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του μαθήματος της Νεοελληνικής Ιστορίας Ο. Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών σε καταξιωμένα φροντιστήρια Μ.Ε. της Αθήνας, επί σειρά ετών και έχει ασχοληθεί με την επιμέλεια των επίσημων απαντήσεων των θεμάτων των πανελληνίων εξετάσεων στο εν λόγω μάθημα.

Έχει δημοσιεύσει στον ημερήσιο τύπο κατά το παρελθόν και επί σειρά ετών διάφορα προτεινόμενα θέματα και ενδεικτικές απαντήσεις στο μάθημα της Ιστορίας Προσανατολισμού (Ένθετο “Παιδεία”, Έθνος).

Είναι κάτοχος Μ.Α. στη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία (Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο) και Εξειδικευμένης Μεταπτυχιακής Επιμόρφωσης στη Μελέτη και Επεξεργασία των Μαρτυριών (“Οι πηγές του Ιστορικού: Ερευνώντας την Ελληνική Ιστορία του 20ου αιώνα, ΕΚΠΑ, e- learning).

Είναι απόφοιτη του τμήματος Φιλολογίας Πανεπιστημίου Πατρών (ειδίκευση κλασικών σπουδών)

Πιστοποιητικό Παρακολούθησης - Βιντεοσκόπηση

Μετά το τέλος του σεμιναρίου υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης, για όλους του συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο ζωντανά ή ασύγχρονα.

Η πρόσβαση στο υλικό και την ασύγχρονη παρουσίαση θα είναι διαθέσιμη για 180 ημέρες μετά την ολοκλήρωσή της.

Στο διαδικτυακό σεμινάριο “Ιστορία Λυκείου – Νέο Πρόγραμμα Σπουδών 2022-2023. Οι Αλλαγές στη Διδασκαλία και στην Αξιολόγηση” προβλέπεται έκπτωση για την συμμετοχή φοιτητών και σε περιπτώσεις ομαδικών κρατήσεων.

  • Όσοι δικαιούνται την φοιτητική έκπτωση πρέπει πριν την ολοκλήρωση της κράτησης να στείλουν στο info@iekpaideysi.gr φωτογραφία του φοιτητικού πάσο. Στη συνέχεια λαμβάνουν έναν μοναδικό κωδικό ώστε να έχουν την έκπτωση κατα την κράτηση της θέσης στους στο σεμινάριο.
  • Για ομαδικές κρατήσεις θέσεων (τουλάχιστον 3 ατόμων) καλέστε στο 210.897.0397 ή στο 698.1072.600 για να λάβετε μια προσφορά ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων. Ισχύει και για φροντιστηριακούς οργανισμούς.
Κρατήστε θέση τώρα

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
13/03/2022
Ώρα:
10:30 πμ - 12:30 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , , , , ,

Χώρος Διεξαγωγής

πλατφόρμα i-Εκπαίδευση
Ελλάδα

Διοργανωτής

i-Εκπαίδευση
Phone
210.897.0397 - 6981072600
Email
info@iekpaideysi.gr
Προβολή ιστότοπου Διοργανωτής