Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

 • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Διδακτική Νεοελληνικής Γλώσσας και Μαθηματικών για την εισαγωγή στα πρότυπα γυμνάσια και για τις Υποτροφίες των ιδιωτικών σχολείων

16/02/2020 @ 10:00 πμ - 23/02/2020 @ 10:00 πμ

Διδακτική Νεοελληνικής Γλώσσας και Μαθηματικών για την εισαγωγή στα πρότυπα γυμνάσια και για τις Υποτροφίες των ιδιωτικών σχολείων

Παρέχεται πιστοποιητικό παρακολούθησης

Παρακολουθήστε το σεμινάριο από τον υπολογιστή, το τάμπλετ ή το κινητό σας

Σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων για τη Διδακτική Μεθοδολογία Ανάλυσης Ιστορικών Πηγών

Στα πλαίσια των επιμορφωτικών σεμιναρίων του Κέντρου Διαδικτυακής Εκπαίδευσης i-Εκπαίδευση το παρόν αποτελεί μια προσέγγιση στην διδακτική που πρέπει να ακολουθήσει ο εκπαιδευτικός και τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στην προετοιμασία μαθητών για την εισαγωγή τους σε Πρότυπα Γυμνάσια και τις υποτροφίες που προσφέρονται από ιδιωτικά σχολεία.

Κρατήστε θέση τώρα

-Υποβάλλετε ερωτήματα και παίρνετε ζωντανά τις απαντήσεις κατα την διάρκειά μέσω του chat.

-Έκπτωση σε φοιτητές, φροντιστηριακούς οργανισμούς και ομαδικές εγγραφές (βλ. εδώ)

Ακόμη κάθε ενότητα θα βιντεοσκοπηθεί και η βιντεοσκόπηση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 30 Απριλίου 2020.

Λίγα λόγια για το διαδικτυακό σεμινάριο ``Διδακτική Νεοελληνικής Γλώσσας και Μαθηματικών για την εισαγωγή στα πρότυπα γυμνάσια και για τις Υποτροφίες των ιδιωτικών σχολείων``

Η εισαγωγή στα Πρότυπα Γυμνάσια αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στη σχολική ζωή ενός μαθητή. Ο ανταγωνισμός στις εξετάσεις εισαγωγής είναι πολύ μεγάλος με αποτέλεσμα οι καθηγητές να προβληματίζονται σχετικά με την ύλη, τον τρόπο διδασκαλίας αλλά και την αξιολόγηση των γραπτών. Αν και η ύλη είναι τυπικά περιορίζεται στην ύλη του Δημοτικού, κάτι τέτοιο ουσιαστικά δεν αρκεί.

Το σεμινάριο χωρίζεται σε 2 δίωρες ενότητες, μια δίωρη ενότητα για τη Νεοελληνική Γλώσσα και μια δίωρη ενότητα για τα Μαθηματικά.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν δάσκαλοι, φιλόλογοι, μαθηματικοί, φοιτητές αντίστοιχων σχολών.

Εισηγήτριες της σειράς σεμιναρίων θα είναι η κα Σέβη Δριμαροπούλου, φιλόλογος και η κα Ελευθερία Ζητουνιάτη, μαθηματικός.

Το σεμινάριο αυτό χωρίζεται σε 2 Θεματικές ενότητες:

Ενότητα Νεοελ. Γλώσσας - Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Στην θεματική ενότητα της Νεοελ. Γλώσσας θα αναπτυχθούν τα εξής:

 1. Ορισμός Προτύπων και περιεχόμενο εξετάσεων.
 2. Καθορισμός και διαχείριση ύλης.
 3. Τεχνικές δημιουργίας ολιγόλεπτων δοκιμασιών και προσομοιώσεων.
 4. Αξιολόγηση γραπτών και τρόπος βαθμολόγησης .
 5. Βιβλιογραφική ενημέρωση.

Θα διεξαχθεί: 16/2/2020, 10.00 πμ

Ενότητα Μαθηματικών - Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Στην θεματική ενότητα των Μαθηαμτικών θα αναπτυχθούν τα εξής:

 1. Ορισμός Προτύπων και περιεχόμενο εξετάσεων.
 2. Καθορισμός και διαχείριση ύλης.
 3. Τεχνικές δημιουργίας ολιγόλεπτων δοκιμασιών και προσομοιώσεων.
 4. Αξιολόγηση γραπτών και τρόπος βαθμολόγησης .
 5. Βιβλιογραφική ενημέρωση.

Θα διεξαχθεί: 23/2/2020, 10.00 πμ

Συνολική Διάρκεια του σεμιναρίου είναι 4 ώρες (2 δίωρα)

Κόστος για την παρακολούθηση κάθε μίας ενότητας είναι 20€ (φοιτητικό 17€). Το κόστος για την παρακολούθηση και των 2 ενοτήτων τις Κυριακές 16 και 23 Φεβρουαρίου 2020 είναι 35€ (φοιτητικό 30€)

Είμαι φοιτητής ή θέλω να κάνω ομαδική εγγραφή

Μετά το τέλος του σεμιναρίου παρέχεται δωρεάν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης κατόπιν αιτήματος.

Το σεμινάριο μπορείτε να το παρακολουθήσετε από υπολογιστή, τάμπλετ ή smartphone και κατά την διάρκειά του υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων μέσω του chat.

Ακόμη κάθε ενότητα θα βιντεοσκοπηθεί και η βιντεοσκόπηση θα είναι διαθέσιμη για 2 μήνες μετά της σειράς των σεμιναρίων.

Περισσότερες Λεπτομέρειες

Η Σέβη Δριμαροπούλου είναι διευθύντρια του εκπαιδευτικού κέντρου ΔΡΙΜΑΡΟΠΟΥΛΟΥ στο Αιγάλεω, ιδιοκτήτρια του ηλεκτρονικού βιβλιοπωλείου goniashop.gr και δημιουργός της εκπαιδευτικής ιστοσελίδας filologikigonia.gr. Έχει σπουδάσει Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών και Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Ακόμη έχει συμμετάσχει στο επιμορφωτικό πρόγραμμα ”Η φιλοσοφία του νου” στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

Έχει εργαστεί ως φιλόλογος στον ιδιωτικό τομέα και είναι εισηγήτρια επιμορφωτικών σεμιναρίων στην ανάλυση ιστορικών πηγών. Στο συγγραφικό της έργο συγκαταλέγονται το βοήθημα «Εξάσκηση στη δημιουργική γραφή» για την Α’ Γυμνασίου, «Πώς αναλύουμε Ιστορικά Παραθέματα – Επεξεργασία Ιστορικών Πηγών», «Κριτήρια αξιολόγησης Νεοελληνικής Γλώσσας και Μαθηματικών για τα Πρότυπα Γυμνάσια» (υπό έκδοση).

Η Ελευθερία Ζητουνιάτη εργάζεται ως εκπαιδευτικός στον ιδιωτικό τομέα. Έχει σπουδάσει Φυσική στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και έχει συμμετάσχει σε διάφορα σεμινάρια διαφοροποιημένης διδασκαλίας. Έχει εργαστεί ως φυσικός και μαθηματικός σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης καθώς και ως καθηγήτρια ρομποτικής.

Σήμερα εργάζεται στο εκπαιδευτικό κέντρο ΔΡΙΜΑΡΟΠΟΥΛΟΥ στο Αιγάλεω, έχοντας αναλάβει τον συντονισμό των Μαθηματικών για την εισαγωγή στα Πρότυπα Γυμνάσια και για τις Υποτροφίες Ιδιωτικών σχολείων. Είναι υπεύθυνη προετοιμασίας των μαθηματικών διαγωνισμών Δημοτικού – Γυμνασίου καθώς και αρμόδια για τα τμήματα του Γυμνασίου (Φυσική – Μαθηματικά). Στο συγγραφικό της έργο συγκαταλέγεται το βοήθημα «Κριτήρια αξιολόγησης Νεοελληνικής Γλώσσας και Μαθηματικών για τα Πρότυπα Γυμνάσια» (υπό έκδοση).

Πιστοποιητικό Παρακολούθησης - Βιντεοσκόπηση

Μετά το τέλος του σεμιναρίου υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης, κατόπιν αιτήματος.

Το πιστοποιητικό θα δοθεί αποκλειστικά και μόνο σε όσους παρακολουθήσουν ζωντανά τουλάχιστον τη μία από τις δύο ενότητες του σεμιναρίου.

Το σεμινάριο θα βιντεοσκοπείται και θα σταλεί σε όλους όσους δηλώσουν συμμετοχή, ακόμη κι αν δεν καταφέρουν να συνδεθούν κατά την ώρα διεξαγωγής του. Η βιντεοσκόπηση θα είναι διαθέσιμη για 2 μήνες μετά το τέλος της τελευταίας ενότητας.

Στο διαδικτυακό σεμινάριο “Διδακτική Νεοελληνικής Γλώσσας και Μαθηματικών για την εισαγωγή στα πρότυπα γυμνάσια και για τις Υποτροφίες των ιδιωτικών σχολείων” προβλέπεται έκπτωση για την συμμετοχή φοιτητών και σε περιπτώσεις ομαδικών κρατήσεων.

 • Όσοι δικαιούνται την φοιτητική έκπτωση πρέπει πριν την ολοκλήρωση της κράτησης να στείλουν στο info@iekpaideysi.gr φωτογραφία του φοιτητικού πάσο. Στη συνέχεια λαμβάνουν έναν μοναδικό κωδικό ώστε να έχουν την έκπτωση κατα την κράτηση της θέσης στους στο σεμινάριο.
 • Για ομαδικές κρατήσεις θέσεων (τουλάχιστον 3 ατόμων) καλέστε στο 210.897.0397 ή στο 698.1072.600 για να λάβετε μια προσφορά ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων. Ισχύει και για φροντιστηριακούς οργανισμούς.
Κρατήστε θέση τώρα

Συχνές ερωτήσεις για τα διαδικτυακά σεμινάρια

Η ονομασία τους αποτελεί συντομογραφία του Web-based seminar, και είναι μια διάλεξη ή παρουσίαση που διενεργείται στον παγκόσμιο ιστό μέσω του Διαδικτύου.

Είναι ουσιαστικά σεμινάρια ή διαλέξεις που απευθύνονται είτε σε ειδικούς, δηλαδή σε άτομα με ειδικές γνώσεις, είτε στο ευρύτερο κοινό.

Τα διαδικτυακά σεμινάρια δίνουν την δυνατότητα αλληλεπίδρασης μεταξύ των παρουσιαστών και των συμμετεχόντων σε πραγματικό χρόνο.

Δίνουμε την δυνατότητα να το παρακολουθήσουν πολλά άτομα ταυτόχρονα, όπως ακριβώς αν η διάλεξη/σεμινάριο πραγματοποιούνταν σε κάποια φυσική και όχι ψηφιακή αίθουσα. Ακόμη με την πλατφόρμα μας οι συμμετέχοντες μπορούν:

 • Να επικοινωνούν μέσω κάμερας και μικροφώνου ζωντανά με τον παρουσιαστή
 • Να υποβάλουν τις ερωτήσεις τους και να δέχονται τις απαντήσεις είτε προφορικά είναι γραπτά μέσω του chat που προσφέρεται.
 • Να χρησιμοποιούν τους εικονικούς μαρκαδόρους για να υποδείξουν κάτι πάνω στον πίνακα της παρουσίασης
 • Να απαντούν σε ερωτηματολόγια και δημοσκοπήσεις κατα την διάρκεια της παρουσίασης.

Κι όλα αυτά χωρίς να απαιτείται μετακίνηση από την πλευρά των συμμετεχόντων, αλλά μέσω του προσωπικού υπολογιστή, του tablet η ακόμα και του κινητού τηλεφώνου.

Ναι. Στο i-Εκπαίδευση κάθε σεμινάριο βιντεοσκοπείται. Αν κάποιος δηλώσει συμμετοχή για να παρακολουθήσει κάποιο webinar μπορεί να το παρακολουθήσει βιντεοσκοπημένο μέσα από το site μας.

Το ίδιο συμβαίνει ακόμη και για όσους δηλώσουν συμμετοχή αλλά δεν μπορέσουν τελικά να συνδεθούν την ώρα διεξαγωγής

Ο εξοπλισμός που χρειάζεται για να παρακολουθήσει κάποιος ένα webinar είναι ελάχιστος και πολύ κοινός σε κάθε σπίτι.

Ο μόνος πραγματικά απαραίτητος εξοπλισμός είναι πρόσβαση στο internet με μια απλή οικιακή σύνδεση ADSL με απόδοση περίπου στα 2Mbps για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η πρόσβαση μπορεί να γίνει από υπολογιστή, tablet ή ακόμη και κινητό τηλέφωνο.

(Σημ. Η χρήση tablet η smartphone για την παρακολούθηση webinar απαιτεί να κατεβάσετε δωρεάν την ειδική εφαρμογή)

Σε μερικές περιπτώσεις webinar που απαιτείται αυξημένη διαδραστικότητα των παρουσιαστών και συμμετεχόντων χρειάζεται web-κάμερα και ακουστικά για καλύτερη ποιότητα ήχου.

Λεπτομέρειες

Αρχή:
16/02/2020 @ 10:00 πμ
Τέλος:
23/02/2020 @ 10:00 πμ
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , , , ,

Χώρος Διεξαγωγής

πλατφόρμα i-Εκπαίδευση
Ελλάδα

Διοργανωτής

i-Εκπαίδευση
Phone
210.897.0397 - 6981072600
Email
info@iekpaideysi.gr
Προβολή ιστότοπου Διοργανωτής