Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Συνεξέταση Γλώσσας – Λογοτεχνίας: Πώς πρέπει να διδάσκεται το θέμα της Λογοτεχνίας

02/05/2019 @ 10:00 πμ - 05/05/2019 @ 12:00 μμ

Προσεγγίσεις στο Νέο Σύστημα Εξετάσεων

Παρέχεται πιστοποιητικό παρακολούθησης

Παρακολουθήστε το σεμινάριο από τον υπολογιστή, το τάμπλετ ή το κινητό σας

Σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων για την σωστή διδακτική προσέγγιση του θέματος της Λογοτεχνίας στις πανελλήνιες εξετάσεις, με το νέο σύστημα Συνεξέτασής της με τα μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Στο i-Εκπαίδευση, σε συνεργασία με έμπειρους καθηγητές, ξεκινάμε μια σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς που προετοιμάζουν μαθητές για πανελλήνιες εξετάσεις. Σε αυτά τα σεμινάρια θα παρέχονται συμβουλές, τεχνικές και διδακτικές κατευθύνσεις ώστε να βοηθήσουμε τους μαθητές μας να πετύχουν τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα στα αντίστοιχα μαθήματα των πανελληνίων εξετάσεων.

Κρατήστε θέση τώρα

Λεπτομέρειες για κάθε Ενότητα

Α. Προσεγγίσεις στο Νέο Σύστημα Εξετάσεων των Νέων Ελληνικών

Στην ενότητα αυτή θα αναφερθούμε αποκλειστικά στο Νέο Σύστημα συνεξέτασης του μαθήματος της Νέας Ελληνικήε Γλώσσας με την Λογοτεχνία, όπως έχει ανακοινωθεί από το ΥΠΕΠΘ για το σχολική έτος 2019-2020.

Στόχος είναι να εξοικειωθούν οι φιλόλογοι με το νέα δεδομένα στην εξέταση, ώστε να κάνουν το μάθημά τους πιο αποδοτικό για την προετοιμασία των μαθητών τους.

Οι προσεγγίσεις στο θέμα της συνεξέτασης του μαθήματος των Νέων Ελληνικών με την Λογοτεχνία θα βασιστεί στις μέχρι σήμερα ανακοινώσεις του ΥΠΕΠΘ, καθώς και στις επίσημες ενημερώσεις προς τους εκπαιδευτικούς, πάνω σ’ αυτό το θέμα.

Το θέμα “Προσεγγίσεις στο Νέο Σύστημα Εξετάσεων της Νέας Ελληνικής” της σειράς σεμιναρίων θα διεξαχθεί Πέμπτη 2 Μαΐου 2019 στις 10.00 π.μ.

Α. Διδακτικές προσεγγίσεις στα εκφραστικά μέσα της ποίησης

Σε αυτή την ενότητα του σεμιναρίου θα εξετάσουμε τους διδακτικούς τρόπους προσέγγισης ενός ποιητικού κειμένου, ώστε να βοηθήσουμε τους μαθητές μας να κατανοήσουν και να αποδώσουν καλύτερα στο πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσα, όπου θα συνεξετάζεται η Γλώσσα και η Λογοτεχνία

Β. Διδακτικές προσεγγίσεις στις τεχνικές της πεζογραφίας

Στην πρώτη αυτή ενότητα του σεμιναρίου θα εξετάσουμε τους διδακτικούς τρόπους προσέγγισης ενός κειμένου πεζογραφίας, ώστε να βοηθήσουμε τους μαθητές μας να κατανοήσουν και να αποδώσουν καλύτερα στο πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσα, όπου θα συνεξετάζεται η Γλώσσα και η Λογοτεχνία

Η Δώρα Κουντουρά είναι απόφοιτος του Φιλολογικού Τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Νεοελληνική Λογοτεχνία στο ΑΠΘ και στη μετάφραση στο University of Surrey. Εργάζεται ως μεταφράστρια και διερμηνέας, με γλώσσες εργασίας τα αγγλικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά και τα ισπανικά, και, μέχρι σήμερα, ως φιλόλογος σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία.

Πιστοποιητικό Παρακολούθησης - Βιντεοσκόπηση

Μετά το τέλος του σεμιναρίου υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης, κατόπιν αιτήματος.

Το πιστοποιητικό θα δοθεί αποκλειστικά και μόνο σε όσους παρακολουθήσουν ζωντανά τουλάχιστον τις δύο από τις τρεις ενότητες του σεμιναρίου.

Το σεμινάριο θα βιντεοσκοπείται και θα σταλεί σε όλους όσους δηλώσουν συμμετοχή, ακόμη κι αν δεν καταφέρουν να συνδεθούν κατά την ώρα διεξαγωγής του. Η βιντεοσκόπηση θα είναι διαθέσιμη για 2 μήνες μετά το τέλος της τελευταίας ενότητας.

Στο διαδικτυακό σεμινάριο “Συνεξέταση Γλώσσας – Λογοτεχνίας: Πώς πρέπει να διδάσκεται το θέμα της Λογοτεχνίας” προβλέπεται έκπτωση για την συμμετοχή φοιτητών και σε περιπτώσεις ομαδικών κρατήσεων.

  • Όσοι δικαιούνται την φοιτητική έκπτωση πρέπει πριν την ολοκλήρωση της κράτησης να στείλουν στο info@iekpaideysi.gr φωτογραφία της ταυτότητας και του φοιτητικού πάσο. Στη συνέχεια λαμβάνουν έναν μοναδικό κωδικό ώστε να έχουν την έκπτωση κατα την κράτηση της θέσης στους στο σεμινάριο.
  • Για ομαδικές κρατήσεις θέσεων (τουλάχιστον 3 ατόμων) καλέστε στο 210.300.7503 ή στο 698.1072.600 για να λάβετε μια προσφορά ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων. Ισχύει και για φροντιστηριακούς οργανισμούς.
Κρατήστε θέση τώρα

Συχνές ερωτήσεις για τα διαδικτυακά σεμινάρια

Η ονομασία τους αποτελεί συντομογραφία του Web-based seminar, και είναι μια διάλεξη ή παρουσίαση που διενεργείται στον παγκόσμιο ιστό μέσω του Διαδικτύου.

Είναι ουσιαστικά σεμινάρια ή διαλέξεις που απευθύνονται είτε σε ειδικούς, δηλαδή σε άτομα με ειδικές γνώσεις, είτε στο ευρύτερο κοινό.

Τα διαδικτυακά σεμινάρια δίνουν την δυνατότητα αλληλεπίδρασης μεταξύ των παρουσιαστών και των συμμετεχόντων σε πραγματικό χρόνο.

Δίνουμε την δυνατότητα να το παρακολουθήσουν πολλά άτομα ταυτόχρονα, όπως ακριβώς αν η διάλεξη/σεμινάριο πραγματοποιούνταν σε κάποια φυσική και όχι ψηφιακή αίθουσα. Ακόμη με την πλατφόρμα μας οι συμμετέχοντες μπορούν:

  • Να επικοινωνούν μέσω κάμερας και μικροφώνου ζωντανά με τον παρουσιαστή
  • Να υποβάλουν τις ερωτήσεις τους και να δέχονται τις απαντήσεις είτε προφορικά είναι γραπτά μέσω του chat που προσφέρεται.
  • Να χρησιμοποιούν τους εικονικούς μαρκαδόρους για να υποδείξουν κάτι πάνω στον πίνακα της παρουσίασης
  • Να απαντούν σε ερωτηματολόγια και δημοσκοπήσεις κατα την διάρκεια της παρουσίασης.

Κι όλα αυτά χωρίς να απαιτείται μετακίνηση από την πλευρά των συμμετεχόντων, αλλά μέσω του προσωπικού υπολογιστή, του tablet η ακόμα και του κινητού τηλεφώνου.

Ναι. Στο i-Εκπαίδευση κάθε σεμινάριο βιντεοσκοπείται. Αν κάποιος δηλώσει συμμετοχή για να παρακολουθήσει κάποιο webinar μπορεί να το παρακολουθήσει βιντεοσκοπημένο μέσα από το site μας.

Το ίδιο συμβαίνει ακόμη και για όσους δηλώσουν συμμετοχή αλλά δεν μπορέσουν τελικά να συνδεθούν την ώρα διεξαγωγής

Ο εξοπλισμός που χρειάζεται για να παρακολουθήσει κάποιος ένα webinar είναι ελάχιστος και πολύ κοινός σε κάθε σπίτι.

Ο μόνος πραγματικά απαραίτητος εξοπλισμός είναι πρόσβαση στο internet με μια απλή οικιακή σύνδεση ADSL με απόδοση περίπου στα 2Mbps για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η πρόσβαση μπορεί να γίνει από υπολογιστή, tablet ή ακόμη και κινητό τηλέφωνο.

(Σημ. Η χρήση tablet η smartphone για την παρακολούθηση webinar απαιτεί να κατεβάσετε δωρεάν την ειδική εφαρμογή)

Σε μερικές περιπτώσεις webinar που απαιτείται αυξημένη διαδραστικότητα των παρουσιαστών και συμμετεχόντων χρειάζεται web-κάμερα και ακουστικά για καλύτερη ποιότητα ήχου.

Βεβαίως. Στο i-Εκπαίδευση προσφέρουμε ολοκληρωμένα πακέτα φιλοξενίας webinar που ξεκινούν από 12,5€/μήνα. Ακόμη δίνουμε την δυνατότητα να “μεταφέρουμε” τον Διαδραστικό Πίνακα όπου γίνονται οι παρουσιάσεις στο δικό σας site ή να τα φιλοξενήσουμε στο i-Εκπαίδευση σε σελίδα στην οποία θα έχετε πρόσβαση μόνο εσείς και όσοι εσείς επιλέξετε.

Δείτε αναλυτικά τα πακέτα φιλοξενίας webinar

Λεπτομέρειες

Αρχή:
02/05/2019 @ 10:00 πμ
Τέλος:
05/05/2019 @ 12:00 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , , , , ,

Χώρος Διεξαγωγής

πλατφόρμα i-Εκπαίδευση
Ελλάδα

Διοργανωτής

i-Εκπαίδευση
Phone
210.897.0397 - 6981072600
Email
info@iekpaideysi.gr
Προβολή ιστότοπου Διοργανωτής