Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

 • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Πότε πρέπει να ξεκινάει μια θεραπευτική παρέμβαση στην παιδική ηλικία – Διαδικτυακό Σεμινάριο

04/02/2018 @ 6:00 μμ - 8:00 μμ

Πότε ένα παιδί χρειάζεται πραγματικά θεραπευτική παρέμβαση;

Περιορισμένος αριθμός θέσεων

Διαδικτυακό σεμινάριο για την θεραπευτική παρέμβαση

Το i-Εκπαίδευση σε συνεργασία με το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών ” Ταξιάρχης” ξεκινάμε μια σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων συμβουλευτικής πάνω σε θέματα προβλημάτων ανάπτυξης παιδιών, για γονείς και εκπαιδετικούς.

Το διαδικτυακό σεμινάριο “Πότε πρέπει να ξεκινάει μια θεραπευτική παρέμβαση στην παιδική ηλικία” αποτελεί μια εισαγωγική ενημέρωση και γνωριμία των γονιών αλλά και των εκπαιδευτικών με την θεραπευτική παρέμβαση, πότε ένα παιδί την χρειάζεται και τι μπορεί να προσφέρει.

Το σεμινάριο αυτό είναι το πρώτο μιας σειράς διαδικτυακών σεμιναρίων με εισηγήτρια την κα Αντωνία Παπαμιχαήλ, εργοθεραπεύτρια, που θα ακολουθήσουν πάνω σε θέματα συμβουλευτικής και θεραπευτικής παρέμβασης σε θέματα ανάπτυξης παιδιών και γι αυτό η κράτηση θέσης προσφέρεται σε ιδιαίτερα οικονομική τιμή γνωριμίας από 25€ μόνο με 9,90€.

Το σεμινάριο μπορείτε να το παρακολουθήσετε από υπολογιστή, τάμπλετ ή smartphone και κατά την διάρκειά του υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων μέσω του chat.

Μετά το τέλος του σεμιναρίου παρέχεται δωρεάν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης του σεμιναρίου σε όσους το παρακολουθήσουν ζωντανά την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 18.00

Στόχος Σεμιναρίου

Στο τέλος του οι γονείς να είναι σε θέση να αναγνωρίζουν πότε ένα παιδί χρειάζεται πραγματικά θεραπευτική παρέμβαση. Πότε ένα θεραπευτικό πρόγραμμα θεωρείται ότι μπορεί να πετύχει, ποιες είναι οι νόμιμες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται για την διάγνωση και προσέλευση σε θεραπευτικό πρόγραμμα. Διάκριση ρόλων ανάμεσα σε νηπιαγωγό/εκπαιδευτικό, εργοθεραπευτή και λογοθεραπευτή.

Το σεμινάριο θα βιντεοσκοπηθεί και θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης σε όσους το παρακολουθήσουν ζωντανά.

Η βιντεοσκόπηση θα είναι διαθέσιμη για 2 μήνες μετά το τέλος του σεμιναρίου, μόνο για όσους έχουν αποκτήσει πλήρη πρόσβαση κάνοντας αγορά εισιτηρίου (εδώ)

Λεπτομέρειες για το σεμινάριο

Περιεχόμενα Σεμιναρίου

 • Σεβασμός στην μοναδικότητα κάθε παιδιού.
 • Γενικό Προφίλ συμπεριφοράς παιδιών που αντιμετωπίζουν πραγματικές δυσκολίες.
 • Τί χρειάζεται να κάνουμε ως γονείς.
 • Βασικές αρχές για την επιτυχία μιας θεραπευτικής προσπάθειας.
 • Τί συμβαίνει όταν αυτές καταπατούνται;
 • Είδη Ανάπτυξης και αναπτυξιακά ορόσημα. Που χρησιμεύουν;
 • Σημεία που χρήζουν παρέμβασης :

-Για την ηλικία 1-2 ετών

-Για την ηλικία 2-3 ετών

-Για την ηλικία 3-4 ετών

-Για την ηλικία 4-5 ετών

-Για την ηλικία των 5 ετών.

 • Νόμιμη διαδικασία διάγνωσης και προσέλευσης σε θεραπευτικό πρόγραμμα.
 • Τί είναι Παιδιατρική Εργοθεραπεία και πως βοηθά ένα παιδί; Πότε πρέπει να κάνει ένα παιδί Εργοθεραπεία;
 • Τί είναι η Λογοθεραπεία και πως βοηθά ένα παιδί; Πότε ένα παιδί πρέπει να κάνει Λογοθεραπεία;

Λίγα λόγια για την Αντωνία Παπαμιχαήλ

Η Αντωνία Παπαμιχαήλ αποφοίτησε το 2010 από το ΤΕΙ Αθηνών και το τμήμα Εργοθεραπείας. Από τότε μέχρι και σήμερα έχει εργαστεί με ενήλικες με νευρολογικές διαταραχές (ημιπληγία, τετραπληγία, παραπληγία), αλλά και με παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές (Αυτισμός, ΔΕΠ-Υ, σύνδρομο Down), Δυσγραφία και Μαθησιακές Δυσκολίες.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης, TEACH ( Δόμηση περιβάλλοντος) , PRT (Pivotal Response Training – Εκπαίδευση Καίριων Δεξιοτήτων) και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου με θέμα την ΔΕΠ-Υ από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σήμερα διευθύνει το Πρότυπο Κέντρο Αναπτυξιακής Παρέμβασης ‘Ταξιάρχης’ στο Κορωπί της Ανατολικής Αττικής, το οποίο προάγει εξατομικευμένα & ομαδικά προγράμματα Εργοθεραπείας, Λογοθεραπείας, Ειδικής Αγωγής και Συμβουλευτικής γονέων.

Το κέντρο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ είναι ένα Κέντρο Πρόληψης και Αποκατάστασης Αναπτυξιακών Διαταραχών το οποίο στεγάζεται σε ένα χώρο 250τ.μ, άρτια εξοπλισμένο με θεραπευτικό και παιδαγωγικό υλικό. Δημιουργήθηκε με αγάπη και μεράκι, απευθύνεται στο παιδί και στην οικογένεια. Στελεχώνεται από ομάδα ειδικών επιστημόνων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με μετεκπαίδευση και εμπειρία στο χώρο των ειδικών θεραπειών.

Πιστοποιητικό Παρακολούθησης - Βιντεοσκόπηση

Μετά το τέλος του σεμιναρίου υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης, κατόπιν αιτήματος.

Το πιστοποιητικό θα δοθεί αποκλειστικά και μόνο σε όσους παρακολουθήσουν ζωντανά του σεμινάριο.

Το σεμινάριο θα βιντεοσκοπείται και θα σταλεί σε όλους όσους δηλώσουν συμμετοχή, ακόμη κι αν δεν καταφέρουν να συνδεθούν κατά την ώρα διεξαγωγής του.

Κάντε την προεγγραφή σας στο σεμινάριο ΔΩΡΕΑΝ και κρατήστε μία από τις περιορισμένες θέσεις.

Ολοκλήρωση της κράτησης γίνεται με την καταβολή του ποσού των 9,90€

Κρατήστε θέση τώρα

Συχνές ερωτήσεις για τα διαδικτυακά σεμινάρια

Η ονομασία τους αποτελεί συντομογραφία του Web-based seminar, και είναι μια διάλεξη ή παρουσίαση που διενεργείται στον παγκόσμιο ιστό μέσω του Διαδικτύου.

Είναι ουσιαστικά σεμινάρια ή διαλέξεις που απευθύνονται είτε σε ειδικούς, δηλαδή σε άτομα με ειδικές γνώσεις, είτε στο ευρύτερο κοινό.

Τα διαδικτυακά σεμινάρια δίνουν την δυνατότητα αλληλεπίδρασης μεταξύ των παρουσιαστών και των συμμετεχόντων σε πραγματικό χρόνο.

Δίνουμε την δυνατότητα να το παρακολουθήσουν πολλά άτομα ταυτόχρονα, όπως ακριβώς αν η διάλεξη/σεμινάριο πραγματοποιούνταν σε κάποια φυσική και όχι ψηφιακή αίθουσα. Ακόμη με την πλατφόρμα μας οι συμμετέχοντες μπορούν:

 • Να επικοινωνούν μέσω κάμερας και μικροφώνου ζωντανά με τον παρουσιαστή
 • Να υποβάλουν τις ερωτήσεις τους και να δέχονται τις απαντήσεις είτε προφορικά είναι γραπτά μέσω του chat που προσφέρεται.
 • Να χρησιμοποιούν τους εικονικούς μαρκαδόρους για να υποδείξουν κάτι πάνω στον πίνακα της παρουσίασης
 • Να απαντούν σε ερωτηματολόγια και δημοσκοπήσεις κατα την διάρκεια της παρουσίασης.

Κι όλα αυτά χωρίς να απαιτείται μετακίνηση από την πλευρά των συμμετεχόντων, αλλά μέσω του προσωπικού υπολογιστή, του tablet η ακόμα και του κινητού τηλεφώνου.

Ναι. Στο i-Εκπαίδευση κάθε σεμινάριο βιντεοσκοπείται. Αν κάποιος δηλώσει συμμετοχή για να παρακολουθήσει κάποιο webinar μπορεί να το παρακολουθήσει βιντεοσκοπημένο μέσα από το site μας.

Το ίδιο συμβαίνει ακόμη και για όσους δηλώσουν συμμετοχή αλλά δεν μπορέσουν τελικά να συνδεθούν την ώρα διεξαγωγής

Ο εξοπλισμός που χρειάζεται για να παρακολουθήσει κάποιος ένα webinar είναι ελάχιστος και πολύ κοινός σε κάθε σπίτι.

Ο μόνος πραγματικά απαραίτητος εξοπλισμός είναι πρόσβαση στο internet με μια απλή οικιακή σύνδεση ADSL με απόδοση περίπου στα 2Mbps για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η πρόσβαση μπορεί να γίνει από υπολογιστή, tablet ή ακόμη και κινητό τηλέφωνο.

(Σημ. Η χρήση tablet η smartphone για την παρακολούθηση webinar απαιτεί να κατεβάσετε δωρεάν την ειδική εφαρμογή)

Σε μερικές περιπτώσεις webinar που απαιτείται αυξημένη διαδραστικότητα των παρουσιαστών και συμμετεχόντων χρειάζεται web-κάμερα και ακουστικά για καλύτερη ποιότητα ήχου.

Βεβαίως. Στο i-Εκπαίδευση προσφέρουμε ολοκληρωμένα πακέτα φιλοξενίας webinar που ξεκινούν από 12,5€/μήνα. Ακόμη δίνουμε την δυνατότητα να “μεταφέρουμε” τον Διαδραστικό Πίνακα όπου γίνονται οι παρουσιάσεις στο δικό σας site ή να τα φιλοξενήσουμε στο i-Εκπαίδευση σε σελίδα στην οποία θα έχετε πρόσβαση μόνο εσείς και όσοι εσείς επιλέξετε.

Δείτε αναλυτικά τα πακέτα φιλοξενίας webinar

Χώρος Διεξαγωγής

πλατφόρμα i-Εκπαίδευση
Ελλάδα