Back

Τίτλος ΜΠΣ: Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία

Φορέας Υλοποίησης: Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος 

Μέθοδος Εκπαίδευσης: Πλήρως εξ αποστάσεως 

Γλώσσα: Ελληνικά 

Αναγνώριση ΔΟΑΤΑΠ: ΝΑΙ

Διάρκεια Σπουδων: 3 εξάμηνα

ECTS: 90

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος (Neapolis University Pafos – NUP) είναι ένα από τα νεότερα και πιο σύγχρονα πανεπιστήμια της Κύπρου, ιδρυμένο το 2010 στην πόλη της Πάφου. Προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σε διάφορους τομείς σπουδών, όπως Διοίκηση Επιχειρήσεων, Δίκαιο, Αρχιτεκτονική, Ψυχολογία, Πληροφορική, Τουριστικές Επιστήμες και Πολιτικές Επιστήμες.

Αποτελεί έναν σημαντικό εκπαιδευτικό οργανισμό στην περιοχή της Μεσογείου και παρέχει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση με έμφαση στην καινοτομία και την ακαδημαϊκή αριστεία.

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία

Το Πρόγραμμα αποσκοπεί στη μεταπτυχιακή κατάρτιση και επιστημονική εξειδίκευση στη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία με στόχο την απόκτηση περισσότερων επαγγελματικών εφοδίων και την ευρύτερη κατάρτιση ατόμων με ειδικά ενδιαφέροντα στο εν λόγω γνωστικό αντικείμενο. Απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε πτυχιούχους Φιλοσοφικών και Παιδαγωγικών Σχολών, καθώς και Τμημάτων Ιστορίας, Πολιτικής Επιστήμης, Κοινωνιολογίας, Διεθνών Σχέσεων, Ευρωπαϊκών Σπουδών, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Δημοσιογραφίας, Ελληνικού και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, και άλλων παρεμφερών Σχολών και Τμημάτων. Προσφέρει ευκαιρία επιμόρφωσης και επαγγελματικής ανέλιξης σε εκπαιδευτικούς, δημόσιους υπαλλήλους και άλλους επαγγελματίες αλλά και την ευκαιρία σε νέους αποφοίτους για εξειδικευμένη κατάρτιση. Επιδίωξή του είναι μια πιο ολοκληρωμένη κατανόηση του ιστορικού παρελθόντος, της σημασίας και της διάχυσής του στον σύγχρονο κόσμο.

Γιατί να επιλέξετε το πρόγραμμα

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία (εξ αποστάσεως) στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος προσφέρει εξειδικευμένες γνώσεις για την ελληνική και ευρωπαϊκή ιστορία. Απευθύνεται κυρίως σε απόφοιτους των κλασικών και κοινωνικών επιστημών, και παρέχει ευκαιρίες επαγγελματικής ανέλιξης σε εκπαιδευτικούς, δημόσιους υπαλλήλους και νέους επιστήμονες. Η εξ αποστάσεως μεθοδολογία επιτρέπει ευελιξία και εστίαση στην ανεξάρτητη έρευνα, με δυνατότητα πλήρους ή μερικής φοίτησης.

  • Διάρκεια Προγράμματος: 3 εξάμηνα (πλήρης φοίτηση, 90 ECTS)
  • Γλώσσα Διδασκαλίας: Ελληνική
  • Τρόπος Διδασκαλίας: Εξ αποστάσεως μέσω πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης
    • Αξιολόγηση μέσω εργασιών, δραστηριοτήτων και τελικών γραπτών εξετάσεων
  • Μαθήματα: Καλύπτουν θέματα όπως: Η Νεότερη Ελληνική Ιστορία, Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Ιστορία του 19ου και 20ού αιώνα, Πολιτιστικές, πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στη σύγχρονη ιστορία, Ζητήματα ιστοριογραφίας και μεθοδολογίας, Ιστορικές μελέτες με έμφαση στην έρευνα και την ανάλυση πηγών.
  • Δίδακτρα: €5000 €4.500 με δυνατότητα πληρωμής ανά εξάμηνο ή σε εως 4 δόσεις. Δυνατότητα επιπλέον έκπτωσης για ανέργους, τρίτεκνους, πολύτεκνους και οικονομικά ασθενείς,

ΕΞΑΜΗΝΟ 1

ΚωδικόςΤίτλος ΜαθήματοςΕίδος μαθήματοςECTS
DHIST601Ιστορικές Σπουδές. Θεωρία και Μεθοδολογία της ΙστορίαςΥποχρεωτικό7.5
DHIST602Νεότερη Ελληνική Ιστορία (1821-1914)Υποχρεωτικό7.5
DHIST603Νεότερη Ευρωπαϊκή Ιστορία (1789-1914)Υποχρεωτικό7.5
DHIST604H βρετανική κυριαρχία στον ελληνικό χώρο (Επτάνησα, Δωδεκάνησα και Κύπρος) και η Ιστορία της Κυπριακής ΔημοκρατίαςΥποχρεωτικό7.5

ΕΞΑΜΗΝΟ 2

ΚωδικόςΤίτλος ΜαθήματοςΕίδος μαθήματοςECTS
DHIST605Ελληνοτουρκικές σχέσειςΥποχρεωτικό7.5
DHIST606Σύγχρονη Ελληνική Ιστορία (1914-1981)Υποχρεωτικό7.5
DHIST607Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Ιστορία (1914-1989)Υποχρεωτικό7.5
DHIST611Ελληνική Οικονομική Ιστορία (1832-1967)Επιλογής7.5
DHIST609Τα ελληνικά πολιτικά κόμματα (19ος-20ος αιώνας)Επιλογής7.5
DHIST610Ιστορία της ευρωπαϊκής ενοποίησηςΕπιλογής7.5
DIRSS622Ειδικά Θέματα Ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο και Μέση ΑνατολήΕπιλογής7.5

ΕΞΑΜΗΝΟ 3

ΚωδικόςΤίτλος ΜαθήματοςΕίδος μαθήματοςECTS
DHIST600Διπλωματική διατριβήΥποχρεωτικό30

Στο πρώτο εξάμηνο οι φοιτητές παρακολουθούν τέσσερα υποχρεωτικά μαθήματα. Στο δεύτερο εξάμηνο οι φοιτητές παρακολουθούν τρία υποχρεωτικά μαθήματα και ένα μάθημα επιλογής. Κάθε ένα από τα μαθήματα (υποχρεωτικά και επιλογής) αντιστοιχεί σε 7,5 Πιστωτικές Μονάδες. Στο τρίτο εξάμηνο οι φοιτητές εκπονούν τη διπλωματική τους εργασία (MA dissertation), η οποία αντιστοιχεί σε 30 Πιστωτικές Μονάδες (ECTS).

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να εγγραφούν στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα του NUP θα πρέπει να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά πριν την καταληκτική ημερομηνία στο i-Εκπαίδευση. 

Δικαιολογητικά Εγγραφής

  • Αίτηση Εισδοχής (κατεβάστε την εδώ)
  • Απολυτήριο Λυκείου
  • Αντίγραφο Ταυτότητας ή Διαβατηρίου
  • Πτυχίο και Αναλυτική Βαθμολογία
  • Βιογραφικό σημείωμα (CV)
  • Πιστοποιητικό Επάρκειας Αγγλικής γλώσσας
  • Στοιχεία δύο ατόμων για συστάσεις (εργοδότη ή καθηγητή)
  • Δήλωση προσωπικού ενδιαφέροντος (μέχρι 500 λέξεις)
Όλα τα δικαιολογητικά τα προωθείτε ηλεκτρονικά μέσω ηλ. ταχυδρομείου στο info@iekpaideysi.gr. Το i- Εκπαίδευση, ως επίσημος συνεργάτης του NUP, αναλαμβάνει τον έλεγχο της πληρότητας και την προώθηση των δικαιολογητικών σας στο αρμόδιο τμήμα του Πανεπιστήμιου προς έγκριση.

H απάντηση σχετικά με την έγκριση ή την απόρριψη της αίτησης του υποψηφίου γίνεται από το Πανεπιστήμιο στην ηλεκτρονική διεύθυνση του υποψηφίου μεσα σε 3-5 ημέρες.

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος, εγγραφή και ερωτήσεις μπορείτε να καλέσετε μας:

  210.897.0397

   6981072600 (Viber, What’s Up)

  info@iekpaideysi.gr