Εξετάσεις Ομογενών

31 3

Τα τελευταία χρόνια οι πανελλήνιες εξετάσεις ομογενών, δηλαδή Ελλήνων που μένουν εκτός Ελλάδας, έχουν τις ίδιες απαιτήσεις και δυσκολίες με τις πανελλήνιες εξετάσεις εντός της χώρας. Συνεπώς, χρειάζεται σωστή και συστηματική μελέτη της ύλης, στήριξη και καθοδήγηση. Έτσι οι μαθητές να έχουν την καλύτερη δυνατή επίδοση στις εξετάσεις τους, οι οποίες θα τους δώσουν πρόσβαση σε ένα ελληνικό πανεπιστήμιο.

Για τα ελληνόπουλα του εξωτερικού όμως δεν είναι πάντα εύκολο να βρουν στην χώρα που διαμένουν μια ολοκληρωμένη στήριξη σε όλα τα μαθήματα.

Το Κέντρο Διαδικτυακής Εκπαίδευσης i-Εκπαίδευση, παρέχει στους ομογενείς Έλληνες μαθητές μια ολοκληρωμένη στήριξη και βοήθεια. Όπου κι αν βρίσκονται, χωρίς μετακινήσεις, από τον χώρο τους έχουν την βοήθεια που χρειάζονται. Τα μαθήματα γίνονται ζωντανά με τους έμπειρους καθηγητές μας, μέσα από την ειδική πλατφόρμα διαδικτυακής εκπαίδευσης η οποία μας παρέχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να πραγματοποιηθεί ένα ολοκληρωμένο μάθημα.

Το πρόγραμμα των νέων τμημάτων ξεκινούν αρχές Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους και διαρκούν έως και την έναρξη των εξετάσεων ομογενών (πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου). Η διάρκεια των μαθημάτων είναι 44 εβδομάδες.

Μαθήματα και χρεώσεις

Τα μαθήματα που προσφέρει το i-Εκπαίδευση για την προετοιμασία και βοήθεια των Ελλήνων μαθητών του εξωτερικού, ξεκινούν από την Α΄ Λυκείου εως και την Γ΄ Λυκείου. Αντιστοιχούν στα μαθήματα του σχολείου και διδάσκονται βάσει του ωρολογίου προγράμματος. Το μάθημα γίνεται σε ολιγομελή τμήματα εως 4 μαθητών. Το κόστος των μαθημάτων για τα ολιγομελή τμήματα καθορίζεται ανάλογα με τα μαθήματα και τις διδακτικές ώρες που αντιστοιχούν για αυτά εβδομαδιαίως.

Ένας μαθητής μπορεί να επιλέξει όσα και όποια μαθήματα θέλει.

Τα ποσά που αναφέρονται στους παρακάτω πίνακες αφορούν την σχολική χρονιά 2018-2019.

Η καταβολή των διδάκτρων γίνεται μηνιαία, μέσα στο πρώτο 10ημερο κάθε μήνα με πρώτη δόση τον Νοέμβριο και την τελευταία τον Αύγουστο.

Η ένταξη ενός μαθητή στα τμήματα του i-Εκπαίδευση μπορεί να γίνει μέχρι τις 23 Οκτωβρίου για την Γ΄ Λυκείου και 10 Νοεμβρίου για τις υπόλοιπες τάξεις.

Κόστος ολιγομελών τμημάτων

Κόστος για ιδιαίτερα μαθήματα

Για τους μαθητές που επιθυμούν να ακολουθήσουν ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα προετοιμασίας το κόστος διαμορφώνεται σε:

  • 12€/ώρα για μαθήματα Α΄ και Β΄ Λυκείου
  • 15€/ώρα για προετοιμασία Πανελληνίων εξετάσεων της Γ΄ Λυκείου.

Στην περίπτωση των ιδιαίτερων μαθημάτων οι εβδομαδιαίες ώρες μπορούν να διαμορφωθούν ανάλογα με τις ανάγκες των μαθητών.