Back

Τίτλος ΜΠΣ: Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία

Φορέας Υλοποίησης: Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος 

Μέθοδος Εκπαίδευσης: Πλήρως εξ αποστάσεως 

Γλώσσα: Ελληνικά 

Αναγνώριση ΔΟΑΤΑΠ: ΝΑΙ

Διάρκεια Σπουδων: 3 εξάμηνα

ECTS: 90

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος (Neapolis University Pafos – NUP) είναι ένα από τα νεότερα και πιο σύγχρονα πανεπιστήμια της Κύπρου, ιδρυμένο το 2010 στην πόλη της Πάφου. Προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σε διάφορους τομείς σπουδών, όπως Διοίκηση Επιχειρήσεων, Δίκαιο, Αρχιτεκτονική, Ψυχολογία, Πληροφορική, Τουριστικές Επιστήμες και Πολιτικές Επιστήμες.

Αποτελεί έναν σημαντικό εκπαιδευτικό οργανισμό στην περιοχή της Μεσογείου και παρέχει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση με έμφαση στην καινοτομία και την ακαδημαϊκή αριστεία.

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία

Το Μεταπτυχιακό εξ αποστάσεως στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία εστιάζει στη μελέτη των γνωστικών, συναισθηματικών και κοινωνικο-πολιτισμικών διαδικασιών που συνιστούν το υπόβαθρο της εκπαίδευσης και της δια βίου ανθρώπινης ανάπτυξης. Απευθύνεται καταρχήν στους εν ενεργεία ή εν δυνάμει εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν εξειδικευμένη γνώση του φυσιολογικού κατά του αποκλίνοντος προτύπου ανάπτυξης και μάθησης.

Η βασική φιλοσοφία του προγράμματος είναι η εμπειρική προσέγγιση στη μελέτη της Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας, όπου η απόκτηση γνώσεων και εμπειρογνωμοσύνης συνδυάζονται με την εμπειρία των φοιτητών/τριών με καθημερινά προβλήματα, τόσο εντός όσο και εκτός του σχολικού περιβάλλοντος. Αυτή η προσέγγιση βοηθά τους φοιτητές/τριες να επεκτείνουν τις γνώσεις τους και ταυτόχρονα να αποκτήσουν μια βαθύτερη κατανόηση διαφόρων θεμάτων στην εκπαίδευση και τη ψυχολογία.

Γιατί να επιλέξετε το πρόγραμμα

Οι φοιτητές/τριες του Μεταπτυχιακού Προγράμματος της Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας θα εκπαιδευτούν σε βάθος στους ακόλουθους τομείς:

  • Των θεωρητικών προσεγγίσεων της μάθησης και των εκπαιδευτικών τους εφαρμογών.
  • Των μαθησιακών δυσκολιών, ιδιαίτερα στις εξελικτικές φάσεις της προσχολικής , σχολικής και εφηβικής ηλικίας, με απώτερο στόχο την ad hoc αντιμετώπιση τους ή την παραπομπή τους στα θεσμικώς αρμόδια όργανα.
  • Της κατά πεδίο ψυχολογικής ανάπτυξης με έμφαση στην προσχολική, σχολική και εφηβική ηλικία και την ενδοεξάρτηση της με τις μαθησιακές διαδικασίες.
  • Των κυριοτέρων εξελικτικών διαταραχών όπως αυτές εκδηλώνονται στην παιδική και την εφηβική ηλικία και των επιπτώσεων τους στο μαθησιακό αποτέλεσμα.
  • Των ταυτοτήτων φύλου και τη διασύνδεση τους με το σχολικό πλαίσιο.
  • Της συνειδητοποίησης του ρόλου που ασκούν οι πολιτισμικές και κοινωνικές παράμετροι στο πλαίσιο της αλληλεπίδρασης του εκπαιδευτικού με μαθητές και γονείς.
  • Των τεχνικών και των μεθόδων εκπαιδευτικής έρευνας.
  • Διάρκεια Προγράμματος: 3 εξάμηνα (πλήρης φοίτηση, 90 ECTS)
  • Γλώσσα Διδασκαλίας: Ελληνική
  • Τρόπος Διδασκαλίας: Εξ αποστάσεως μέσω πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης
    • Αξιολόγηση μέσω εργασιών, δραστηριοτήτων και τελικών γραπτών εξετάσεων
  • Μαθήματα: Τα μαθήματα κορμού επικεντρώνονται σε προέχουσες διαστάσεις της ψυχολογικής ανάπτυξης, της μάθησης και των αποκλίσεών τους. Ειδικότερα, αναλύονται και αξιολογούνται τόσο οι παλαιότερες όσο και οι σύγχρονες ερμηνείες της γνωστικής, συναισθηματικής και κοινωνικής ανάπτυξης με έμφαση στη σχολική και εφηβική ηλικία. Οι αντίστοιχες ερμηνείες των διαδικασιών μάθησης αναλύονται και ως προς τις δυνατότητες εφαρμογών τους στο εκπαιδευτικό πλαίσιο.
  • Δίδακτρα: €5000 €4.500 με δυνατότητα πληρωμής ανά εξάμηνο ή σε εως 4 δόσεις. Δυνατότητα επιπλέον έκπτωσης για ανέργους, τρίτεκνους, πολύτεκνους και οικονομικά ασθενείς.

ΕΞΑΜΗΝΟ 1

ΚωδικόςΤίτλος ΜαθήματοςΕίδος ΜαθήματοςECTS
DPSYC503Μάθηση: Θεωρητικές Προσεγγίσεις και Εκπαιδευτικές ΕφαρμογέςΥποχρεωτικό7.5
DPSYC611Πολυπολιτισμικές Διαστάσεις της ΣυμπεριφοράςΥποχρεωτικό7.5
DPSYC608Συμβουλευτική στη Σχολική ΚοινότηταΥποχρεωτικό7.5
DPSYC605Σχολικό Πλαίσιο και Ταυτότητες Φύλου κατά την ΕφηβείαΥποχρεωτικό7.5

ΕΞΑΜΗΝΟ 2

ΚωδικόςΤίτλος ΜαθήματοςΕίδος ΜαθήματοςECTS
DPSYC607Μεθοδολογία Έρευνας και ΣτατιστικήΥποχρεωτικό7.5
DPSYC506Μαθησιακές ΔυσκολίεςΥποχρεωτικό7.5
DPSYC501Γνωστική, Συναισθηματική και Κοινωνική ΑνάπτυξηΥποχρεωτικό7.5
DPSYC610-1Ανεξάρτητη Ερευνητική Μελέτη ΙΕπιλογής7.5
DPSYC 700-1Διατριβή ΙΕπιλογής7.5

ΕΞΑΜΗΝΟ 3

ΚωδικόςΤίτλος ΜαθήματοςΕίδος ΜαθήματοςECTS
DPSYC610-2Ανεξάρτητη Ερευνητική Μελέτη ΙΙΥποχρεωτικό7.5
DPSYC505Προσωπικότητα: Θεωρητικές Προσεγγίσεις και η Εξελικτική της ΔιαδρομήΥποχρεωτικό7.5
DPSYC602Γλωσσική Ανάπτυξη και ΓραμματισμόςΥποχρεωτικό7.5
DPSYC604Εξελικτική ΨυχοπαθολογίαΕπιλογής7.5
DPSYC 700-2Διατριβή ΙΙΕπιλογής7.5
Στο 2ο και 3ο Εξάμηνο οι φοιτητές (ανάλογα με το εξάμηνο εγγραφής τους) επιλέγουν είτε να παρακολουθήσουν τα επιλεγόμενα μαθήματα αυτών των εξαμήνων, ή να διεκπεραιώσουν την προαιρετική διατριβή αντί των δύο επιλεγόμενων μαθημάτων.

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να εγγραφούν στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα του NUP θα πρέπει να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά πριν την καταληκτική ημερομηνία στο i-Εκπαίδευση. 

Δικαιολογητικά Εγγραφής

  • Αίτηση Εισδοχής (κατεβάστε την εδώ)
  • Απολυτήριο Λυκείου
  • Αντίγραφο Ταυτότητας ή Διαβατηρίου
  • Πτυχίο και Αναλυτική Βαθμολογία
  • Βιογραφικό σημείωμα (CV)
  • Πιστοποιητικό Επάρκειας Αγγλικής γλώσσας
  • Στοιχεία δύο ατόμων για συστάσεις (εργοδότη ή καθηγητή)
  • Δήλωση προσωπικού ενδιαφέροντος (μέχρι 500 λέξεις)
Όλα τα δικαιολογητικά τα προωθείτε ηλεκτρονικά μέσω ηλ. ταχυδρομείου στο info@iekpaideysi.gr. Το i- Εκπαίδευση, ως επίσημος συνεργάτης του NUP, αναλαμβάνει τον έλεγχο της πληρότητας και την προώθηση των δικαιολογητικών σας στο αρμόδιο τμήμα του Πανεπιστήμιου προς έγκριση.

H απάντηση σχετικά με την έγκριση ή την απόρριψη της αίτησης του υποψηφίου γίνεται από το Πανεπιστήμιο στην ηλεκτρονική διεύθυνση του υποψηφίου μεσα σε 3-5 ημέρες.

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος, εγγραφή και ερωτήσεις μπορείτε να καλέσετε μας:

  210.897.0397

   6981072600 (Viber, What’s Up)

  info@iekpaideysi.gr