Back

Κοινό Διαπανεπιστημιακό Εξ Αποστάσεως Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος και Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας

Τίτλος ΜΠΣ: Μεταπτυχιακό στην Εγκληματολογική Λογιστική

Φορέας Υλοποίησης: Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος 

Μέθοδος Εκπαίδευσης: Πλήρως εξ αποστάσεως 

Γλώσσα: Ελληνικά ή Αγγλικά

Αναγνώριση ΔΟΑΤΑΠ: ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ

Διάρκεια Σπουδων: 3 εξάμηνα

ECTS: 90

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος (Neapolis University Pafos – NUP) είναι ένα από τα νεότερα και πιο σύγχρονα πανεπιστήμια της Κύπρου, ιδρυμένο το 2010 στην πόλη της Πάφου. Προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σε διάφορους τομείς σπουδών, όπως Διοίκηση Επιχειρήσεων, Δίκαιο, Αρχιτεκτονική, Ψυχολογία, Πληροφορική, Τουριστικές Επιστήμες και Πολιτικές Επιστήμες.

Αποτελεί έναν σημαντικό εκπαιδευτικό οργανισμό στην περιοχή της Μεσογείου και παρέχει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση με έμφαση στην καινοτομία και την ακαδημαϊκή αριστεία.

Μεταπτυχιακό στην Εγκληματολογική Λογιστική

Το μεταπτυχιακό αυτό έχει σχεδιαστεί για να παρέχει επαγγελματική και πρακτική κατάρτιση σε όσους επιδιώκουν να στελεχώσουν είτε τμήματα εντοπισμού, αποτροπής και διερεύνησης απάτης είτε τμήματα εσωτερικού ελέγχου σε εισηγμένες εταιρίες, σε ελεγκτικές εταιρίες, σε εταιρίες δημοσίου συμφέροντος όπως επίσης και σε άλλες εταιρίες του ιδιωτικού ή του Δημόσιου τομέα.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε οι απόφοιτοι αφενός να είναι σε θέση να ανταποκριθούν με επιτυχία στο επάγγελμα του εσωτερικού ελεγκτή το οποίο χαρακτηρίζεται από μία ευρύτητα καθηκόντων και δεξιοτήτων, μεταξύ των οποίων η διαχείριση του κινδύνου απάτης και αφετέρου παρέχεται η εξειδικευμένη γνώση που απαιτεί ο ρόλος του ερευνητή οικονομικών εγκλημάτων.

Ο καινοτόμος σχεδιασμός του προγράμματος προσφέρει στους φοιτητές σύγχρονες γνώσεις στους ανωτέρω τομείς, ενώ ο στόχος του προγράμματος είναι σπουδών είναι να εφοδιάσει τους φοιτητές με τα κατάλληλα προσόντα συνδυάζοντας την θεωρητική γνώση με την πρακτική εφαρμογή για στελεχιακές θέσεις σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου. Η έμφαση στο πρακτικό μέρος του προγράμματος εξηγεί και την ανάγκη για διδάσκοντες οι οποίοι είναι κάτοχοι σχετικών επαγγελματικών προσόντων και έχουν σχετική επαγγελματική τριβή και πείρα στους τομείς του οικονομικού εγκλήματος και του εσωτερικού ελέγχου.

Γιατί να επιλέξετε το πρόγραμμα

Το Εξ Αποστάσεως Μεταπτυχιακό στην Εγκληματολογική Λογιστική είναι κοινό Διαπανεπιστημιακό Μ.Π.Σ μεταξύ του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών του Πανεπιστημίου Νεάπολις ΠάφουΟδηγεί σε κοινό Μεταπτυχιακό τίτλο Σπουδών των δύο Ιδρυμάτων Ανώτατης Eκπαίδευσης χωρίς να απαιτείται η διαδικασία  αναγνώρισης από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.

Οι φοιτητές και απόφοιτοι του κοινού προγράμματος στην Εγκληματολογική Λογιστική έχουν τη δυνατότητα υποβολής αίτησης και λήψης της πιστοποίησης CICA (Certified Internal Control Auditor) από το Διεθνές Ινστιτούτο Συστημάτων Εσωτερικού Ελέγχου (Institute of Internal Controls – IIC – www.theiic.org) μέσω του Ελληνικού παραρτήματος ΕΛΙΝΕΣΕΕ.

  • Διάρκεια Προγράμματος: 3 εξάμηνα (πλήρης φοίτηση, 90 ECTS)
  • Γλώσσα Διδασκαλίας: Ελληνική ή Αγγλική
  • Τρόπος Διδασκαλίας: Εξ αποστάσεως μέσω πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης
    • Αξιολόγηση μέσω εργασιών, δραστηριοτήτων και τελικών γραπτών εξετάσεων
  • Μαθήματα: Το πρόγραμμα αποτελείται από «υποχρεωτικά» μαθήματα και μαθήματα επιλογής. Κατά τη διάρκεια του 1ου εξαμήνου θα προσφέρονται τέσσερα (4) υποχρεωτικά μαθήματα τα οποία αντιστοιχούν με 30 ECTS. Στο 2ο εξάμηνο θα προσφέρονται αλλά τρία (3) υποχρεωτικά μαθήματα και τρία (3) μαθήματα επιλογής, τα οποία αντιστοιχούν σε 30 ECTS. Στο 3ο εξάμηνο θα διεξάγεται η μεταπτυχιακή εργασία η οποία θα είναι υποχρεωτική και θα αντιστοιχεί σε 30 ECTS.
  • Δίδακτρα: €5500 €5.000 με δυνατότητα πληρωμής ανά εξάμηνο ή σε εως 4 δόσεις. Δυνατότητα επιπλέον έκπτωσης για ανέργους, τρίτεκνους, πολύτεκνους και οικονομικά ασθενείς,
 

ΕΞΑΜΗΝΟ 1

ΚωδικόςΤίτλος ΜαθήματοςΕίδος μαθήματοςECTS
FRE510Οικονομικές συναλλαγές και σχήματα απάτηςΥποχρεωτικό7.5
FRE520ΝομοθεσίαΥποχρεωτικό7.5
INA510Εισαγωγή στον εσωτερικό έλεγχοΥποχρεωτικό7.5
MBA550Λογιστική και ανάλυση οικονομικών καταστάσεωνΥποχρεωτικό7.5

ΕΞΑΜΗΝΟ 2

ΚωδικόςΤίτλος ΜαθήματοςΕίδος μαθήματοςECTS
FRE530Διερεύνηση απάτηςΥποχρεωτικό7.5
MBA500Μέθοδοι έρευνας και ποσοτικές μέθοδοιΥποχρεωτικό7.5
FRE540Αποτροπή απάτηςΥποχρεωτικό7.5
INA530Εσωτερικός έλεγχος και επιχειρηματική γνώσηΕπιλογής7.5
INA520Πρακτικές εφαρμογές εσωτερικού ελέγχουΕπιλογής7.5
LLM575Ευρωπαϊκή τραπεζική νομοθεσίαΕπιλογής7.5

ΕΞΑΜΗΝΟ 3

ΚωδικόςΤίτλος ΜαθήματοςΕίδος μαθήματοςECTS
MDIS600Διατριβή Επιπέδου ΜάστερΥποχρεωτικό30

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να εγγραφούν στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα του NUP θα πρέπει να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά πριν την καταληκτική ημερομηνία στο i-Εκπαίδευση. 

Δικαιολογητικά Εγγραφής

  • Αίτηση Εισδοχής (κατεβάστε την εδώ)
  • Απολυτήριο Λυκείου
  • Αντίγραφο Ταυτότητας ή Διαβατηρίου
  • Πτυχίο και Αναλυτική Βαθμολογία
  • Βιογραφικό σημείωμα (CV)
  • Πιστοποιητικό Επάρκειας Αγγλικής γλώσσας
  • Στοιχεία δύο ατόμων για συστάσεις (εργοδότη ή καθηγητή)
  • Δήλωση προσωπικού ενδιαφέροντος (μέχρι 500 λέξεις)
Όλα τα δικαιολογητικά τα προωθείτε ηλεκτρονικά μέσω ηλ. ταχυδρομείου στο info@iekpaideysi.gr. Το i- Εκπαίδευση, ως επίσημος συνεργάτης του NUP, αναλαμβάνει τον έλεγχο της πληρότητας και την προώθηση των δικαιολογητικών σας στο αρμόδιο τμήμα του Πανεπιστήμιου προς έγκριση.

H απάντηση σχετικά με την έγκριση ή την απόρριψη της αίτησης του υποψηφίου γίνεται από το Πανεπιστήμιο στην ηλεκτρονική διεύθυνση του υποψηφίου μεσα σε 3-5 ημέρες.

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος, εγγραφή και ερωτήσεις μπορείτε να καλέσετε μας:

  210.897.0397

   6981072600 (Viber, What’s Up)

  info@iekpaideysi.gr