Νέες θέσεις εργασίας φιλολόγων φέρνει το προσφυγικό – Με ποιο μεταπτυχιακό
Το προσφυγικό κύμα που έχει παγιωθεί στην χώρα μας, έχει διαμορφώσει και τις αντίστοιχες ανάγκες σε εκπαίδευση και δομές που θα την υλοποιήσουν. Πρόσφατα γίνεται λόγος και για άνοιγμα πινάκων αναπληρωτών Διαπολιτισμικής εκπαίδευσης όπου θα μπορούν να εντάσσονται απόφοιτοι Μεταπτυχιακού πάνω στην διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης ξένης Γλώσσας.
Πριν λίγες ημέρες ένα άλλο πολύ μεγάλο πρόγραμμα ανακοινώθηκε από το Υπ.Παιδείας και το Υπ.Μεταναστευτικής πολιτικής σχετικά με την εκπαίδευση 5.000 προσφύγων.
Ειδικότερα, το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες και μετανάστες και για την πρώτη, πιλοτική εφαρμογή του, τους πρώτους 12 μήνες, αναμένεται να συμμετέχουν 5.000 άτομα -2.000 ηλικιών 15-18 και 3.000 άνω των 18.
Παράλληλα με την ελληνική γλώσσα θα διδάσκονται και αγγλικά. Θα δίνεται έμφαση και στον επαγγελματικό προσανατολισμό και το πρόγραμμα θα καταλήγει στην απόκτηση αναγνωρισμένου πιστοποιητικού γλωσσομάθειας, επιπέδων Α1, Α2 και Β1.
Τα μαθήματα θα γίνονται σε δομές των πανεπιστημίων της χώρας, τα οποία θα είναι οι φορείς υλοποίησης του προγράμματος και ο μόνος όρος που έχει θέσει το υπουργείο Παιδείας, είναι οι εκπαιδευτές που θα προσληφθούν, να είναι απόφοιτοι τμημάτων Ελληνικής Φιλολογίας, αλλά με επιπλέον επιμόρφωση (μεταπτυχιακό, διδακτορικό), διδασκαλίας της Ελληνικής ως ξένης ή/και δεύτερης γλώσσας. (Δείτε εδώ το πρόγραμμα)
Αυτή την στιγμή το εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό στην διδασκαλία της Ελληνική ως ξένης ή και δεύτερης γλώσσας έχει ανοικτές αιτήσεις και πραγματοποιείται σε 3 εξάμηνα από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (Δείτε εδώ αναλυτικά)
μέσω alfavita.gr