Back
[heading text=”Εκμάθηση κινεζικής γλώσσας” tag=”h2″]

Η Κίνα είναι μια από τις πιο μαγευτικές χώρες στον κόσμο. Η παράδοση και ο αρχαίος πολιτισμός της της δίνουν μια μοναδική αίγλη για εμάς στην Ευρώπη.

Η γλώσσα της Κίνας είναι κι αυτή μοναδική και ιδιαίτερη. Είναι όμως και μία από τις πιο διαδεδομένες γλώσσες του κόσμου αφού και μόνο οι Κινέζοι αριθμούνται σε σχεδόν 1,5 δισεκατομμύρια χρήστες της γλώσσας. Παράλληλα οι οικονομική ανάπτυξη της χώρα τις τελευταίες δεκαετίας, το εμπόριο και η βιομηχανία κάνουν την κινεζική γλώσσα ένα εξαιρετικά χρήσιμο, και πολλές επιχειρήσεις να θεωρούν συγκριτικό πλεονέκτημα εργαζόμενοι και συνεργάτες τους να την μιλούν.

[heading text=”Θέλεις να συμμετάσχεις στα τμήματα κινεζικών;” tag=”h3″ align=”left”]
[heading text=”Λίγα λόγια για την Ιαπωνική γλώσσα” tag=”h3″]

Τα κινέζικα είναι μια μοναδική γλώσσα πολύ διαφορετική απ’ότι γνωρίζουμε για τις ευρωπαϊκές γλώσσες. Αποτελείται από ιδεογράμματα και κάθε ένα αντιστοιχεί σε μία λέξη. Δεν είναι όμως τόσο δύσκολη όσο ίσως φαίνεται με την πρώτη ματιά.

Ακόμη, συναντούμε την χρήση του λατινικού αλφάβητου που αποκαλείται ρομάτζι. Αυτό χρησιμοποιείται συχνά στη σύγχρονη Ιαπωνική, για ονόματα εταιρειών, διαφημιστικούς λόγους ή υπολογιστική χρήση. Δεν θεωρούνται όμως επίσημα μέρος της ιαπωνικής γλώσσας.

[heading text=”Γιατί να μάθω Ιαπωνικά” tag=”h3″]

Η Ιαπωνία είναι μια μεγάλη οικονομική και πολιτιστική δύναμη. Θεωρείται η χώρα που αποτελεί το κέντρο των εξελίξεων στον τομέα της τεχνολογίας. Η χώρα που δημιούργησε ένα οικονομικό θαύμα και έγινε οικονομική υπερδύναμη μετά την μεγάλη καταστροφή του Β΄Παγκοσμίου.

Ακόμη, τα Ιαπωνικά Πανεπιστήμια φημίζονται για ειδικότητες όπως:

  • η σεισμολογία
  • η θρησκειολογία
  • η ιχθυολογία

κι άλλες σύγχρονες ειδικότητες που άπτονται περιβαλλοντικών θεμάτων. Πρωταρχική θέση κατέχει πάντα η Πληροφορική και ό,τι σχετίζεται με την τεχνολογία των υπολογιστών και του διαδικτύου.

Ένας ακόμη πόλος έλξης είναι η ομορφιά της χώρας, η πανάρχαια ιστορία της, ο πολιτισμός της και τα μνημεία της.

Μια γλώσσα σαν την ιαπωνική αποτελεί επένδυση για την επαγγελματική σταδιοδρομία αλλά και για την επαγγελματική εξέλιξη στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, καθώς αρκετές εταιρίες ιαπωνικών συμφερόντων εδρεύουν στη χώρα μας.

[heading text=”Online Μαθήματα Ιαπωνικών” tag=”h3″]

Το διαδικτυακό φροντιστήριο i-Εκπαίδευση προσφέρει online μαθήματα ιαπωνικών για μαθητές και για ενήλικες βασιζόμενο στην μέθοδο της σύγχρονης εκπαίδευσης.

Ιδιαίτερο ή group;

Η πλατφόρμα του i-Εκπαίδευση μπορεί να υποστηρίξει μαθήματα ιδιαίτερα (one to one) αλλά και γκρουπ μαθητών που επιθυμούν να παρακολουθήσουν online μαθήματα ιαπωνικών.

-Ιδιαίτερο μάθημα προτείνεται σε όσους θέλουν:

  • να καλύψουν μεγάλα κομμάτια της ύλης σε σύντομο χρόνο
  • να ακολουθήσουν ένα στοχευμένο πρόγραμμα που ταιριάζει ακριβώς στις απαιτήσεις τους
  • να έχουν τους δικούς τους ρυθμούς μαθημάτων επειδή δεν έχουν σταθερό πρόγραμμα στις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους

Η διαδικασία της εκπαίδευσης για να είναι μια ευχάριστη διαδικασία  πρέπει να έχει αλληλεπίδραση και με άλλους. Μπορείτε λοιπόν να δημιουργήσετε το δικό σας γκρουπάκι και να παρακολουθήσετε μαθήματα με ένα φίλο ή μια φίλη σας. Ο καθένας μπορεί να συνδεθεί από τον χώρο του και να επωφεληθείτε από τις οικονομικές τιμές των γκρουπ.

[heading text=”Επίπεδα και κόστος” tag=”h3″]

Σε αντίθεση με τις ευρωπαϊκές γλώσσες, η αρίθμηση των επιπέδων για την ιαπωνική γλώσσα ξεκινάει αντίστροφα. Το αρχάριο επίπεδο είναι το Ν5 ενώ το Ν1 είναι το ανώτερο.

[heading text=”Στο επίπεδο Ν5″ tag=”h3″]

Στο επίπεδο Ν5 ο μαθητής αποκτά την ικανότητα κατανόησης κάποιων βασικών ιαπωνικών.

Ανάγνωση

Κάποιος μπορεί να διαβάσει και να κατανοήσει τις τυπικές εκφράσεις και τις προτάσεις που γράφονται σε hiragana, katakana και basic kanji.

Ακούγοντας

· Ένα άτομο μπορεί να ακούει και να κατανοεί τις συνομιλίες σχετικά με τα θέματα που συναντώνται τακτικά στην καθημερινή ζωή και τις τάξεις και είναι σε θέση να πάρει τις απαραίτητες πληροφορίες από σύντομες συνομιλίες που ομιλούνται αργά.

Η διάρκεια του επιπέδου Ν5 είναι 10-12 μήνες. Οι ενδεδειγμένες ώρες είναι δύο ώρες την εβδομάδα. Η διάρκεια και οι συχνότητα των μαθημάτων προσαρμόζονται κάθε φορά στις ανάγκες και στις ιδιαιτερότητες του κάθε μαθητή.

Το κόστος των μαθημάτων για το επίπεδο Ν5 είναι 18 ευρώ/ώρα για ιδιαίτερο μάθημα.

[heading text=”Στο επίπεδο Ν4″ tag=”h3″]

Στο επίπεδο Ν4 ο μαθητής αποκτά την ικανότητα κατανόησης των βασικών ιαπωνικών.

Ανάγνωση

Κάποιος μπορεί να διαβάσει και να κατανοήσει τα αποσπάσματα σε γνωστά καθημερινά θέματα, γραμμένα σε βασικό λεξιλόγιο και kanji.

Ακούγοντας

Κάποιος είναι σε θέση να ακούει και να κατανοεί τις συνομιλίες που συναντάει στην καθημερινή ζωή και γενικά να ακολουθεί το περιεχόμενό τους, υπό την προϋπόθεση ότι αυτές ομιλούνται αργά.

Η διάρκεια του επιπέδου Ν4 είναι 10-12 μήνες. Οι ενδεδειγμένες ώρες είναι δύο ώρες την εβδομάδα. Η διάρκεια και οι συχνότητα των μαθημάτων προσαρμόζονται κάθε φορά στις ανάγκες και στις ιδιαιτερότητες του κάθε μαθητή.

Το κόστος των μαθημάτων για το επίπεδο Ν4 είναι 18 ευρώ/ώρα για ιδιαίτερο μάθημα.

[heading text=”Στο επίπεδο Ν3″ tag=”h3″]

Στο επίπεδο Ν3 ο μαθητής αποκτά την ικανότητα κατανόησης της ιαπωνικής γλώσσας χρησιμοποιείται σε καθημερινές καταστάσεις σε κάποιο βαθμό.

Ανάγνωση

Κάποιος μπορεί να διαβάσει και να κατανοήσει γραπτά υλικά με συγκεκριμένο περιεχόμενο σχετικά με τα καθημερινά θέματα.

Ένα είναι επίσης σε θέση να κατανοήσουν συνοπτικές πληροφορίες, όπως τίτλους εφημερίδων.

Επιπλέον, είναι επίσης σε θέση να διαβάσει ελαφρώς δύσκολες γραφές που συναντώνται σε καθημερινές καταστάσεις και να κατανοήσετε τα βασικά σημεία του περιεχομένου εάν υπάρχουν διαθέσιμες εναλλακτικές φράσεις για να βοηθήσετε κάποιον να κατανοήσει.

Ακούγοντας

Είναι ικανός να ακούει και να κατανοεί συνεκτικές συνομιλίες σε καθημερινές καταστάσεις, που ομιλούνται με σχεδόν φυσική ταχύτητα και να είναι γενικά σε θέση να ακολουθήσει το περιεχόμενό τους.

Η διάρκεια του επιπέδου Ν3 είναι 22-24 μήνες. Οι ενδεδειγμένες ώρες είναι τρεις ώρες την εβδομάδα. Η διάρκεια και οι συχνότητα των μαθημάτων προσαρμόζονται κάθε φορά στις ανάγκες και στις ιδιαιτερότητες του κάθε μαθητή.
Το κόστος των μαθημάτων για το επίπεδο N3 είναι 20 ευρώ/ώρα για ιδιαίτερο μάθημα.

[heading text=”Στο Επίπεδο Ν2″ tag=”h3″]

Στο επίπεδο Ν2 ο μαθητής αποκτά την ικανότητα κατανόησης της ιαπωνικής γλώσσας η οποία χρησιμοποιείται σε καθημερινές καταστάσεις και σε διάφορες περιστάσεις σε κάποιο βαθμό.

Ανάγνωση

Κάποιος μπορεί να διαβάσει σαφώς τα υλικά που έχουν γραφτεί με σαφήνεια σε διάφορα θέματα, όπως άρθρα και σχόλια σε εφημερίδες και περιοδικά, καθώς και απλές κριτικές και να κατανοήσουν το περιεχόμενό τους.

Είναι επίσης σε θέση να διαβάσει γραπτά υλικά σε γενικά θέματα και να ακολουθήσει τις αφηγήσεις τους καθώς και να κατανοήσει την πρόθεση των συγγραφέων.

Ακούγοντας

Η ικανότητα κατανόησης προφορικών κειμένων όπως συνεκτικές συνομιλίες και ειδησεογραφικά δελτία, που ομιλούνται με σχεδόν φυσική ταχύτητα σε καθημερινές καταστάσεις καθώς και σε ποικίλα περιβάλλοντα και είναι σε θέση να ακολουθήσουν τις ιδέες τους και να κατανοήσουν το περιεχόμενό τους. Κάποιος είναι επίσης σε θέση να κατανοήσει τις σχέσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων ατόμων και τα βασικά σημεία των παρουσιαζόμενων υλικών.

Η διάρκεια του επιπέδου Ν2 είναι 10-12 μήνες. Οι ενδεδειγμένες ώρες είναι τρεις ώρες την εβδομάδα. Η διάρκεια και οι συχνότητα των μαθημάτων προσαρμόζονται κάθε φορά στις ανάγκες και στις ιδιαιτερότητες του κάθε μαθητή.

Το κόστος των μαθημάτων για το επίπεδο Ν2 είναι 22 ευρώ/ώρα για ιδιαίτερο μάθημα.

[heading text=”Στο επίπεδο Ν1″ tag=”h3″]

Το επίπεδο Ν1 αποτελεί το τελευταίο και ανώτερο πτυχίο της Ιαπωνικής γλώσσας

Ανάγνωση

Κάποιος είναι σε θέση να διαβάζει γραπτά υλικά με βαθύ περιεχόμενο σε διάφορα θέματα και να ακολουθεί τις αφηγήσεις τους καθώς και να κατανοεί πλήρως την πρόθεση των συγγραφέων.

Ακούγοντας

Είναι σε θέση να κατανοήσει τα προφορικά παρουσιαζόμενα υλικά, όπως συνεκτικές συζητήσεις, ειδησεογραφικά δελτία και διαλέξεις, που ομιλούνται με φυσική ταχύτητα σε μια ευρεία ποικιλία ρυθμίσεων και είναι σε θέση να ακολουθήσουν τις ιδέες τους και να κατανοήσουν συνολικά τα περιεχόμενά τους.

Επίσης έχει τη δυνατότητα να κατανοήσει τις λεπτομέρειες των παρουσιαζόμενων υλικών, όπως οι σχέσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων ατόμων, οι λογικές δομές και τα ουσιώδη σημεία.

Η διάρκεια του επιπέδου Ν1 είναι 22-24 μήνες. Οι ενδεδειγμένες ώρες είναι τρεις ώρες τη βδομάδα. Η διάρκεια και οι συχνότητα των μαθημάτων προσαρμόζονται κάθε φορά στις ανάγκες και στις ιδιαιτερότητες του κάθε μαθητή.

Το κόστος των μαθημάτων για το επίπεδο Ν1 είναι 25 ευρώ/ώρα για ιδιαίτερο μάθημα.

[heading text=”Εξετάσεις και Πτυχία” tag=”h3″]

Τα Ν5 και Ν4 αφορούν το αρχάριο επίπεδο γι αυτό και η απόκτηση πιστοποίησης για τα επίπεδα αυτά δεν θεωρείται απαραίτητη.

Το πτυχίο για το επίπεδο Ν3 θεωρείται το αντίστοιχο του Lower των Αγγλικών και είναι το πρώτο πτυχίο που αναγνωρίζει ουσιαστικά την επάρκεια της ιαπωνικής γλώσσας.

Τα πτυχία των επιπέδων Ν2 και Ν1 είναι τα ανώτερα και αναγνωρίζουν την μεγαλύτερη επάρκεια στην ιαπωνική γλώσσα.

Οι υποψήφιοι μπορούν να συμμετάσχουν σε εξετάσεις για οποιοδήποτε επίπεδο θέλουν. Οι εξετάσεις γίνονται μια φορά τον χρόνο, την πρώτη Κυριακή του Δεκεμβρίου και κάποιος μπορεί να δώσει μόνο ένα πτυχίο κάθε φορά.

Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνηση χρειάζεστε για τα online μαθήματα ιαπωνικών μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

[button btntext=”Επικοινωνήστε μαζί μας” btnlink=”/iekpaideysi/contact-us/”]