Παραιτήθηκε ο διευθυντής του σχολείου που σηκώθηκε η αλβανική σημαία

27-01-18 i- Εκπαίδευση 0 comment

Παραιτήθηκε ο διευθυντής για την αλβανική σημαία

Την παραίτησή του υπέβαλε ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Ελ. Βενιζέλου μετά την τροπή που πήραν τα γεγονότα για τα μαθήματα αλβανικών σε παιδιά 2ης και 3ης γενιάς είχαν προγραμματιστεί να γίνουν στο σχολείο.

Να υπενθυμίσουμε ότι την περασμένη Κυριακή που θα πραγματοποιούνταν η έναρξη των μαθημάτων σημειώθηκαν έντονες αντιδράσεις από γονείς και μαθητές που ζήτησαν να μην φιλοξενηθούν μαθήματα αλβανικών στο σχολείο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η παραίτηση του διευθυντή έχει ήδη προωθηθεί από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας στο ΑΠΥΣΔΕ στο Ηράκλειο που θα συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα για να εξετάσει αν θα γίνει δεκτή ή όχι.

Την επανέναρξη των μαθημάτων ζήτησε η ΕΛΜΕ Χανίων

Απαράδεκτο χαρακτήρισε το γεγονός της προσωρινής ακύρωσης των μαθημάτων Αλβανικών για τα παιδιά των μεταναστών, στο 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου, η ΕΛΜΕ Χανίων.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, ο αποκλεισμός των παιδιών από την εκμάθηση της μητρικής τους γλώσσας, δημιουργεί de facto ένα σχολείο διακρίσεων, αποκλεισμού και ρατσιστικών διαχωρισμών.

Επίσης θα πραγματοποιήσει παρέμβαση για το θέμα στο αμέσως επόμενο δημοτικό συμβούλιο ενώ προγραμματίζεται συνάντηση με το σύλλογο διδασκόντων, το σύλλογο γονέων και τη μαθητική κοινότητα του γυμνασίου.

alfavita.grLeave a reply