Μαθήματα Μουσικής Online! Η νέα εποχή στη μουσική εκπαίδευση

Σπούδασε εξ αποστάσεως πιάνο και θεωρητικά μαθήματα και ετοιμάσου για την εισαγωγή σου σε προχωρημένη τάξη στο Ωδείο ή σε Μουσικό Σχολείο.

Σήμερα η μουσική εκπαίδευση γίνεται προνόμιο για όλους, με την εξ αποστάσεως διδασκαλία, η οποία κατοχυρώνεται και θεσμοθετείται παγκοσμίως, ως η πιο σύγχρονη μορφή εκπαίδευσης.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση αποδεσμεύεται από τον χώρο και τον χρόνο, που μέχρι πρόσφατα μας δέσμευε στους συμβατικούς τρόπους εκπαίδευσης. Σήμερα μπορεί όποιος επιθυμεί να εκπαιδευτεί και να σπουδάσει οποιαδήποτε μέρα και ώρα, από οποιοδήποτε χώρο επιλέξει.

Το ίδιο συμβαίνει και με τη διδασκαλία της μουσικής θεωρίας και του πιάνου, που γίνεται προνόμιο για παιδιά μικρά και μεγάλα!

Σε οποιαδήποτε ηλικία και αν αποφασίσεις μπορείς να μάθεις πιάνο πιο εύκολα και ευέλικτα από ποτέ, από τον χώρο σου και στο χρονικό διάστημα που εσύ επιθυμείς, αρκεί να έχεις σύνδεση στο internet, laptop, tablet ή υπολογιστή.

Τα οφέλη της εκμάθησης μουσικής και κυρίως πιάνου είναι ιδιαίτερα σημαντικά και σύμφωνα με τις έρευνες της ιατρικής σχολής του Πανεπιστήμιου του Χάρβαρντ, επιδρά στον ανθρώπινο εγκέφαλο και επηρεάζει δραστηριότητες και δεξιότητες αντιληπτικές, γλωσσικές και γραμματικές, αυξάνει την ευφυία και τη διανοητική ανάπτυξη κυρίως στον τομέα των μαθηματικών, βοηθάει στην καλή μνήμη και την εύκολη εκμάθηση ξένων γλωσσών. Καλλιεργεί την αυτό-έκφραση, τη δημιουργικότητα, την αυτοεκτίμηση και αναπτύσσει τη συναισθηματική νοημοσύνη, που αποτελεί παράγοντα ψυχικής ισορροπίας και υγείας.

Η διδασκαλία εξ αποστάσεως απαιτεί πιο προσεκτική ακρόαση και μεγαλύτερη προσοχή στις λεπτομέρειες και από τις δύο πλευρές, καθηγητή-μαθητή, με αποτέλεσμα να βελτιώνει ακόμα περισσότερο την εστίαση και την εμβάθυνση του μαθήματος. Εξαιρετική ώθηση στον εγκέφαλο!

Μπορείς τώρα και εσύ να σπουδάσεις εξ αποστάσεως, είτε ήδη σπουδάζεις πιάνο και θεωρία, είτε επιθυμείς να αρχίσεις τώρα μαθήματα μουσικής και πιάνου, από το φιλικό και άνετο περιβάλλον του σπιτιού σου, μια ή δυο φορές την εβδομάδα.

Το μάθημα για τα παιδιά ηλικίας 4-7 ετών διαρκεί 35 λεπτά, δύο φορές την εβδομάδα και συνδυάζει μουσική θεωρία και μουσική γραφή, μάθημα στο πιάνο και μια σειρά ρυθμικών, φωνητικών και ακουστικών ασκήσεων και μουσικών παιχνιδιών.

Για τα παιδιά ηλικίας 8 ετών και πάνω, διαρκεί 50 λεπτά και περιλαμβάνει θεωρία και πιάνο.

Μαθήματα μουσικής

Όποιος το επιθυμεί μπορεί να κάνει μόνο μαθήματα θεωρίας της μουσικής.

Το θεωρητικό μάθημα περιλαμβάνει θεωρία της μουσικής, σολφέζ και ακουστικές ασκήσεις και κάθε μάθημα διαρκεί 60 λεπτά.

Δίνεται η δυνατότητα για ατομικό μάθημα ή και ομαδικό, μέσω zoom.

Στα μαθήματα πιάνου περιλαμβάνονται και υποχρεωτικά θεωρητικά μαθήματα, ανάλογα το επίπεδο στο πιάνο, αλλά και μαθήματα ιστορίας της μουσικής.

Το μάθημα διαρκεί 50’, είναι ατομικό και μπορεί να γίνεται μέσω zoom.

Η μουσική προπαιδεία απευθύνεται σε μικρές ηλικίες μέχρι και 5 ετών. Περιλαμβάνει σε μορφή παιχνιδιού και πιάνο και βασική θεωρία. Ακουστικές, ρυθμικές και φωνητικές ασκήσεις, ακουστικά παραδείγματα διαφόρων ειδών μουσικής και οργάνων και αυτοσχεδιασμό.

Το μάθημα διαρκεί 40’ και μπορεί να είναι ατομικό ή και ομαδικό, μέσω zoom.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για ερωτήσεις, πληροφορίες και προεγγραφές στα Μαθήματα Μουσικής Online του i-Εκπαίδευση, επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά στο 210.897.0397 και 6981072600 ή μέσω email στο info@iekpaideysi.gr