Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

Οδηγός Πανελλαδικών: Πώς θα γράψουν οι μαθητές καλύτερα στην Έκθεση – Διαδικτυακό Σεμινάριο

Φεβρουάριος 4 @ 12:00 μμ - 2:00 μμ

Τεχνικές προσεγγίσεις στο μάθημα της Έκθεσης - Έκφρασης

Παρέχεται πιστοποιητικό παρακολούθησης

Σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων για τα στοιχεία που πρέπει να αξιοποιήσουν οι μαθητές για να έχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις Πανελλήνιες εξετάσεις

Στο i-Εκπαίδευση, σε συνεργασία με έμπειρους καθηγητές, ξεκινάμε μια σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς αλλά και μαθητές που προετοιμάζονται για πανελλήνιες εξετάσεις. Σε αυτά τα σεμινάρια θα παρέχονται συμβουλές, τεχνικές και κατευθύνσεις ώστε να βοηθήσουμε τους μαθητές μας να πετύχουν τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα στα αντίστοιχα μαθήματα των πανελληνίων εξετάσεων.

Κρατήστε θέση τώρα

Το διαδικτυακό σεμινάριο “Πώς θα γράψουν οι μαθητές καλύτερα στην Έκθεση” αποτελεί μια προσέγγιση στις τεχνικές και στην μεθοδολογία που πρέπει να ακολουθήσουν μαθητές και φιλόλογοι, που διδάσκουν το μάθημα της Έκθεσης – Έκφρασης, για να βελτιώσουν στο μέγιστο δυνατό το γραπτό τους.

Είναι συχνό το φαινόμενο πολλοί μαθητές να χάνουν μονάδες στο γραπτό της Έκθεσης, όχι από άγνοια και έλλειψη γνώσεων αλλά εξαιτίας κακής παρουσίασης. Στόχος αυτής της σειράς σεμιναρίων είναι να εξετάσουμε τους τρόπους διδασκαλίας και προσέγγισης του γραπτού, ώστε οι μαθητές μας να έχουν τις μικρότερες δυνατές απώλειες στις μονάδες τους.

Σε αυτή την σειρά σεμιναρίων θα δούμε:

-Πώς βαθμολογούν και σε ποια σημεία εστιάζουν οι βαθμολογητές;

-Ποια είναι συνηθέστερα λάθη που στερούν από τους μαθητές μόρια;

-Πώς φτιάχνουμε περίληψη και έκθεση με σωστή δομή;

– Πώς απαντάμε στις ασκήσεις της Έκθεσης στις Πανελλήνιες, για να μην χάσουμε καμία μονάδα;

Εισηγήτρια της σειράς σεμιναρίων θα είναι η κα Μουστάκη Αμαλία, φιλόλογος-γλωσσολόγος.

Το σεμινάριο αυτό χωρίζεται σε τρεις δίωρες ενότητες:

Α. Εισαγωγικά στοιχεία και Περίληψη – Διεξαγωγή: 4/2/2018, 12.00 μμ

Β. Ασκήσεις: κατανόησης κειμένου, μορφοσυντακτικές και λεξιλογικές – Διεξαγωγή: 11/2/2018, 12.00 μμ

Γ. Η σωστή ανάπτυξη του θέματος της Έκθεσης – Διεξαγωγή 18/2/2018, 12.00 μμ

Κόστος για την παρακολούθηση της κάθε ενότητας είναι 20€ ή 45€ για την παρακολούθηση και των τριών ενοτήτων.

Μετά το τέλος του σεμιναρίου παρέχεται δωρεάν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης του σεμιναρίου σε όσους κάνουν κράτηση για τις 3 ενότητες και παρακολουθήσουν ζωντανά τουλάχιστον τις 2 από αυτές τις Κυριακές 4, 11, και 18 Φεβρουαρίου 2018 στις 12.00 μμ

Το σεμινάριο μπορείτε να το παρακολουθήσετε από υπολογιστή, τάμπλετ ή smartphone και κατά την διάρκειά του υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων μέσω του chat.

Ακόμη κάθε ενότητα θα βιντεοσκοπηθεί και η βιντεοσκόπηση θα είναι διαθέσιμη για 2 μήνες μετά της σειράς των σεμιναρίων.

Λεπτομέρειες για κάθε Ενότητα

Α. Εισαγωγικά στοιχεία και Περίληψη

Στο πρώτο μέρος αυτής της ενότητας του σεμιναρίου θα εξετάσουμε κάποιες γενικές αρχές και τρόπους με τους οποίους θα πρέπει να προσεγγίζουμε το μάθημα τις έκθεσης και κυρίως το τελικό γραπτό των εξετάσεων. Κάποιες γενικές παρατηρήσεις και συχνά λάθη που κάνουν οι διδάσκοντες καθηγητές και οι μαθητές.

Στο δεύτερο μέρος της ενότητας θα ασχοληθούμε συγκεκριμένα με την προσέγγιση της περίληψης.

 • Εντοπισμός κεντρικών ιδεών
 • Πώς αξιολογούμε και ιεραρχούμε σωστά τις ιδέες του κειμένου
 • Θέματα συνοχής του κειμένου της περίληψης
 • Τεχνικές πύκνωσης κειμένου

Το θέμα “Εισαγωγικά στοιχεία και Περίληψη” της σειράς σεμιναρίων θα διεξαχθεί την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 στις 12.00 μ.μ.

Β. Ασκήσεις: κατανόησης κειμένου, μορφοσυντακτικές και λεξιλογικές

Στην δεύτερη ενότητα του σεμιναρίου με θέμα “Ασκήσεις: κατανόησης κειμένου, μορφοσυντακτικές και λεξιλογικές” θα ασχοληθούμε με το κομμάτι των ασκήσεων ενός γραπτού.

 • Ποιες είναι οι πιο συχνές ασκήσεις
 • Πως απαντάμε στις ερωτήσεις ανάπτυξης
 • Ποια είναι τα πιο συχνά λάθη των μαθητών που πρέπει να διορθώσουμε

Στόχος αυτής της ενότητας είναι, να καθοδηγήσουμε σωστά τους μαθητές μας, ώστε να κερδίσουν όλες τις μονάδες στο κομμάτι των ασκήσεων σε μια γραπτή εξέταση.

Το θέμα “Ασκήσεις: κατανόησης κειμένου, μορφοσυντακτικές και λεξιλογικές” της σειράς σεμιναρίων θα διεξαχθεί την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018 στις 12.00 μ.μ.

Στην ενότητα αυτή θα αναφερθούμε αποκλειστικά στο κομμάτι της παραγωγής λόγου μιας έκθεσης. Στόχος είναι να βοηθήσουμε τους μαθητές μας ώστε να είναι σε θέση να δημιουργήσουν ένα ολοκληρωμένο κείμενο έκθεσης.

 • Πώς εντοπίζουμε τα δεδομένα και τα ζητούμενα στο θέμα μιας έκθεσης
 • Πώς δομούμε σωστά μια έκθεση ανάλογα το κειμενικό είδος
 • Ποια είναι η σωστή έκταση για κάθε μέρος της έκθεσης
 • Απο που αντλούμε επιχειρήματα για να εμπλουτίσουμε το κείμενό μας

Το θέμα “Η σωστή ανάπτυξη του θέματος της Έκθεσης” της σειράς σεμιναρίων θα διεξαχθεί την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018 στις 12.00 μ.μ.

Η Αμαλία Μουστάκη είναι φιλόλογος-γλωσσολόγος. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία και ιδιοκτήτρια φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης. Έχει πολυετή εμπειρία στην διδασκαλία φιλολογικών μαθημάτων και στην προετοιμασία μαθητών Θεωρητικής κατεύθυνσης για τις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Πιστοποιητικό Παρακολούθησης - Βιντεοσκόπηση

Μετά το τέλος του σεμιναρίου υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης, κατόπιν αιτήματος.

Το πιστοποιητικό θα δοθεί αποκλειστικά και μόνο σε όσους παρακολουθήσουν ζωντανά τουλάχιστον τις δύο από τις τρεις ενότητες του σεμιναρίου.

Το σεμινάριο θα βιντεοσκοπείται και θα σταλεί σε όλους όσους δηλώσουν συμμετοχή, ακόμη κι αν δεν καταφέρουν να συνδεθούν κατά την ώρα διεξαγωγής του. Η βιντεοσκόπηση θα είναι διαθέσιμη για 2 μήνες μετά το τέλος της τελευταίας ενότητας.

Κάντε την προεγγραφή σας στο σεμινάριο ΔΩΡΕΑΝ και κρατήστε μία από τις περιορισμένες θέσεις.

Ολοκλήρωση της κράτησης γίνεται με την καταβολή του ποσού που αναλογεί σε κάθε ενότητα που θα παρακολουθήσει κάποιος.

Κρατήστε θέση τώρα

Συχνές ερωτήσεις για τα διαδικτυακά σεμινάρια

Η ονομασία τους αποτελεί συντομογραφία του Web-based seminar, και είναι μια διάλεξη ή παρουσίαση που διενεργείται στον παγκόσμιο ιστό μέσω του Διαδικτύου.

Είναι ουσιαστικά σεμινάρια ή διαλέξεις που απευθύνονται είτε σε ειδικούς, δηλαδή σε άτομα με ειδικές γνώσεις, είτε στο ευρύτερο κοινό.

Τα διαδικτυακά σεμινάρια δίνουν την δυνατότητα αλληλεπίδρασης μεταξύ των παρουσιαστών και των συμμετεχόντων σε πραγματικό χρόνο.

Δίνουμε την δυνατότητα να το παρακολουθήσουν πολλά άτομα ταυτόχρονα, όπως ακριβώς αν η διάλεξη/σεμινάριο πραγματοποιούνταν σε κάποια φυσική και όχι ψηφιακή αίθουσα. Ακόμη με την πλατφόρμα μας οι συμμετέχοντες μπορούν:

 • Να επικοινωνούν μέσω κάμερας και μικροφώνου ζωντανά με τον παρουσιαστή
 • Να υποβάλουν τις ερωτήσεις τους και να δέχονται τις απαντήσεις είτε προφορικά είναι γραπτά μέσω του chat που προσφέρεται.
 • Να χρησιμοποιούν τους εικονικούς μαρκαδόρους για να υποδείξουν κάτι πάνω στον πίνακα της παρουσίασης
 • Να απαντούν σε ερωτηματολόγια και δημοσκοπήσεις κατα την διάρκεια της παρουσίασης.

Κι όλα αυτά χωρίς να απαιτείται μετακίνηση από την πλευρά των συμμετεχόντων, αλλά μέσω του προσωπικού υπολογιστή, του tablet η ακόμα και του κινητού τηλεφώνου.

Ναι. Στο i-Εκπαίδευση κάθε σεμινάριο βιντεοσκοπείται. Αν κάποιος δηλώσει συμμετοχή για να παρακολουθήσει κάποιο webinar μπορεί να το παρακολουθήσει βιντεοσκοπημένο μέσα από το site μας.

Το ίδιο συμβαίνει ακόμη και για όσους δηλώσουν συμμετοχή αλλά δεν μπορέσουν τελικά να συνδεθούν την ώρα διεξαγωγής

Ο εξοπλισμός που χρειάζεται για να παρακολουθήσει κάποιος ένα webinar είναι ελάχιστος και πολύ κοινός σε κάθε σπίτι.

Ο μόνος πραγματικά απαραίτητος εξοπλισμός είναι πρόσβαση στο internet με μια απλή οικιακή σύνδεση ADSL με απόδοση περίπου στα 2Mbps για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η πρόσβαση μπορεί να γίνει από υπολογιστή, tablet ή ακόμη και κινητό τηλέφωνο.

(Σημ. Η χρήση tablet η smartphone για την παρακολούθηση webinar απαιτεί να κατεβάσετε δωρεάν την ειδική εφαρμογή)

Σε μερικές περιπτώσεις webinar που απαιτείται αυξημένη διαδραστικότητα των παρουσιαστών και συμμετεχόντων χρειάζεται web-κάμερα και ακουστικά για καλύτερη ποιότητα ήχου.

Βεβαίως. Στο i-Εκπαίδευση προσφέρουμε ολοκληρωμένα πακέτα φιλοξενίας webinar που ξεκινούν από 12,5€/μήνα. Ακόμη δίνουμε την δυνατότητα να “μεταφέρουμε” τον Διαδραστικό Πίνακα όπου γίνονται οι παρουσιάσεις στο δικό σας site ή να τα φιλοξενήσουμε στο i-Εκπαίδευση σε σελίδα στην οποία θα έχετε πρόσβαση μόνο εσείς και όσοι εσείς επιλέξετε.

Δείτε αναλυτικά τα πακέτα φιλοξενίας webinar

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
Φεβρουάριος 4
Ώρα:
12:00 μμ - 2:00 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , , ,

Χώρος Διεξαγωγής

πλατφόρμα i-Εκπαίδευση
Ελλάδα

Διοργανωτής

i-Εκπαίδευση
Τηλέφωνο:
210.300.7503 - 6981072600
Email:
info@iekpaideysi.gr
Ιστοσελίδα:
https://iekpaideysi.gr/